Maaşlara 2 Kat Zam: İşte Emekli ve Memurların Ocak 2021 Zamlı Maaş Tabloları

Memur ile emeklilerin 2021 Ocak ayı zamlı maaşları netleşiyor. Açıklanan son enflasyon rakamı ve Aralık ayı enflasyon beklentisinin de eklenmesi ile memur ve emekliler için yüksek bir zam bekleniyor. Memurlar, Toplu Sözleşmedeki orandan daha fazla zam alacak.

Maaşlara 2 Kat Zam: İşte Emekli ve Memurların Ocak 2021 Zamlı Maaş Tabloları

Son dakika: Emekli ve memur maaş zamı tablosu netleşiyor.

Dün enflasyon rakamları açıklandı ve açıklanan enflasyon rakamlarına göre memurlar ile emeklilere yapılacak maaş zammında rakamlar netleşmeye başladı. 5 aylık toplam enflasyonun belli olmasının ardından maaş zammında tablolar oluşturuldu. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda emekli ile memurların Ocak 2021 maaş zammında son durumu aktardık.

TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI + ENFLASYON FARKI: TİS'İN 2 KATINDAN FAZLA ZAM

Şimdiye kadar açıklanan toplam enflasyon ile 4 Ocak 2021 günü açıklanacak Aralık ayı enflasyonunun beklentisi toplandığında toplam TÜFE'nin yüzde 8.1 oranında olması bekleniyor. Bu oran ile birlikte memurlara TİS zammından daha fazla zam yapılacak. Yüzde 4'ün üzerindeki enflasyon , fark olarak yüzde 3'lük TİS zammına eklenecek. 8.1'lik TÜFE'de enfalsyon farkı 4.1 oluyor. Bu da memurlara Yüzde 3+ 4.1 = 7.1 'lik zam getiriyor. 

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Şimdiye kadar açıklanan ve 4 Ocak 'ta açıklanacak enflasyona baktığımızda emeklilere ise yüzde 8.1'lik bir zam oluşması bekleniyor. 

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Kaynak: Sözcü