LGS'de Yerleşemeyen Öğrencilere MEB'den Çözüm: Hiçbir Öğrenci Açıkta Kalmayacak!
LGS yerleştirme ve nakil süreçleri sonunda herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için endişeli bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı, ilçe komisyonları aracılığıyla tüm öğrencilerin boş kontenjanlara yerleştirileceğini duyurdu. İşte süreçle ilgili tüm detaylar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan yerleştirmeler ve ardından gelen nakil dönemleri sonrasında herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin durumuyla ilgili yol haritasını netleştirdi. Yapılan açıklamaya göre, hiçbir öğrenci mağdur edilmeyecek ve açıkta kalmayacak.
LGS ilk yerleştirme ve iki aşamalı nakil sürecinin ardından bir liseye kaydolamayan öğrenciler için il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri bünyesinde özel komisyonlar kurulacak. "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" olarak adlandırılan bu kurullar, açıkta kalan öğrencilerin durumunu birebir değerlendirecek.
Bu komisyonlar, öğrencilerin ikamet adreslerini ve velilerinin taleplerini öncelikli olarak dikkate alacak. Değerlendirmeler sonucunda, öğrenciler kendi bölgelerindeki boş kontenjanı bulunan liselere merkezi olarak yerleştirilecek. Bu sayede, tüm öğrencilerin eğitim hayatına sorunsuz bir başlangıç yapması hedefleniyor.
Yerleştirme takvimine göre, komisyonlar aracılığıyla yapılacak bu son yerleştirme işlemleri 15 Ağustos ile 21 Ağustos tarihleri arasında tamamlanacak. Sürecin sonunda, LGS'ye giren ve tercih yapan tüm öğrencilerin bir ortaöğretim kurumuna kaydı yapılmış olacak.