Kültür ve Turizm Bakanı'ndan Personel Alımı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV'de katıldığı canlı yayında, arkeolog ve sanat tarihçisi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan Personel Alımı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı'ndan Personel Alımı Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV'de katıldığı canlı yayında, arkeolog ve sanat tarihçisi alımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye çapında, 153 kazı çalışmasının sürdüğünü, bunların 31'inin yabancı kazı başlanlıkları tarafından , 122'sini n yerli başkanlıklarca yürütüldüğünü vurgulayan Ersoy, geçtiğimiz yıl bir karar alındığını ve yerli kazı başkanlıklarına kararın iletildiğini, 60 gün olan çalışma süresinin 12 aya çıkarıldığını ve her kazı yerine en az 5 arkeolog ve 2 sanat tarihçisi alım talimatı verildiğini söyledi.

Yeni ilanlar ve son dakika iş haberlerini kaçırmamak için tıkla ve katılım isteği gönder.

Bakan Ersoy, "Geçen yıl 20 yerli kazı başkanlığının talebini kabul ettik. Bu yıl 40 yerli kazı başkanlığının daha talebini uygun gördük. Gelecek yıl bu sayısı 122'ye çıkaracağız" şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm Bakanı, çalışma sürelerinin artttırılmasıyla birlikte, 600 arkeolog, 250 sanat tarihçisi alımı yapılacağını duyurdu.