KPSS'li ve KPSS'siz Memur Alımı , Polis Alımı ve Diğer Alımlar İçin Yaş ve Diğer Şartlar Tartışılıyor

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS şartlı ve KPSS şartsız memur alımı, askeri personel alımı, polis alımı, sözleşmeli personel alımı , sürekli işçi alımı ve akademik personel alımlarındaki yaş şartları ve mülakat konularına ilişkin adaylar arasındaki tartışmalar sürüyor. İşte detaylar.

KPSS'li ve KPSS'siz Memur Alımı , Polis Alımı ve Diğer Alımlar İçin Yaş ve Diğer Şartlar Tartışılıyor

Polis alımlarıyla ilgili bir süredir binlerce aday yaş şartı konusunda beklentilerini sık sık gündeme getirerek, İçişleri Bakanlığı'ndan müjdeli haber beklediklerini belirtirken, diğer kamu personeli alımlarında da yaş şartı konusu gündeme geliyor. Tartışmalardan birisi de mülakatlar. Mülakat bir çok kurum ve kuruluşun personel alımlarındaki şartların neredeyse başında yer alıyor. KPSS'den yüksek puan alan adaylar sıralandıktan sonra, adaylar mülakata tabi tutulabiliyor, bu süreçte de elenen adaylar mülakatlarda haksızlık olduğunu öne sürüyor. Böyle düşünen kişiler olduğu gibi mülakatların gerekli olduğu, kamu personeli adaylarının kendini ifade biçimi, anlatılanı anlama gibi becerilerinin öne çıkması açısından mülakat yapılması gerektiğini savunuyor.

 Kamuya alımlarda zaman zaman mülakatlarla ilgili yeni gelişmeler yaşanabiliyor. Dün , zabıta memuru alımlarıyla ilgili mülakatların kaldırılması için yapılan itirazlar yüksek mahkeme tarafından haklı bulundu ve mülakatla zabıta memuru alımı yapılmaması gerektiğine hükmedildi. 

Kamuya personel alımlarındaki mülakat, yaş şartı gibi konularla ilgili siz ne düşünüyorsunuz?