KPSS'den 70, 71, 72, 73, 74 Alanlar Nerelere Başvurabilir? İşte Alım Yapacak Yerler

KPSS 'den en az 70 alan adaylar hangi memurluklara başvuru yapabilir? 70, 71, 72, 73 ve 74 KPSS puan şartı ile hangi yerler kamu personeli, memur alımı yapıyor? Asker ve polis alımları için 70 KPSS yeterli mi? İşte detaylar.

KPSS'den 70, 71, 72, 73, 74 Alanlar Nerelere Başvurabilir? İşte Alım Yapacak Yerler

70-71-72-73-74 KPSS ile memur alımı yapan yerler.

Ön lisans KPSS'de geri sayımın sonuna gelinmesi ile birlikte adaylar, KPSS 'den alacakları puan ile müracaat edebilecekleri kamu ilanlarını, aldıkları puan ile hangi yerlere başvuru yapabileceklerini araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda kamuya 70, 71, 72, 73 ve 74 KPSS puanı ile yapılan memur alımlarına yer verdik. Peki KPSS 70 ile nerelere başvuru yapılabilir? 71 KPSS ile nerelere başvurulur? 72 KPSS puan şartı ile alım yapan yerler hangileri? 73 KPSS ile hangi kurumlar alım yapıyor? 74 KPSS alan nerelere başvuru yapabilir?

İlanlar yayımlanıyor. Takip etmek için TIKLAYIN

70-74 ÖN LİSANS KPSS İLE BAŞVURU YAPILACAK YERLER

70 ile 74 arasında KPSS puanı alan adayların başvuru yapabilecekleri memur alımları, daha düşük puan alanlara göre biraz daha fazla. KPSS sonucuna göre bu aralıkta puan alan adaylar, üniversitelerin ve üniversite hastanelerinin KPSS sınırı olmadan ve en az 50-55 KPSS puan sınırı ile yapılan personel ve işçi alımlarına başvuru yapabilecek. Bunun yanı sıra 50-55-60-65-70 KPSS puan şartı ile birçok belediye memur personel ve işçi alımları yapıyor. Belediyeler memur, zabıta, itfaiye eri alımı yapmaktadır. Adaylar bu ilanlara da özel şartları taşımaları durumunda başvuru yapabileceklerdir. Belediye ilanlarında KPSS puan sınırını belediyeler kendi belirlemektedir. Yani isterse 50 yapıyor isterse 80 puan şartı istiyor.

Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapmaktadır. Siz de haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin.

Diğer yandan adaylar İçişleri Bakanlığı'nın Nüfurs Müdürlüğüne yapacağı 60 KPSS şartı ile memur alımına da başvurabilir. 112 acil servis istasyonlarına da adaylar başvuru yapabilir.

ASKER POLİS ALIMLARI

Bu puan aralığında olan adaylar hem asker hem de polis alımlarına başvuru yapabilir. Ön lisans mezunlarından astsubay alımı olur. TSK astsubay alımının önümüzdeki ay, jandarma alımının ise 2021 yılının ilk aylarında olması bekleniyor. Astsubay alımında ise 60-65 KPSS şartı istenmektedir. 

Bunun yanı sıra adaylar MSB ve Jandarma'nın sivil memur alımlarına da başvuru yapabilir. 

İKM - KATİP - MÜBAŞİR ALIMLARI

Adalet Bakanlığı memur alımları KPSS 70 puan şartı ile yapılmaktadır. Adaylar gardiyan, katip ve mübaşir ile diğer kadrolara yapılan alımlara da başvurabilir. 

Siz  hangi bölümden mezunsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz bölümü yazabilirsiniz

Asker, polis memur KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN