KPSS 2019/2 ile Memur Alımı Tercih İşlemlerinde Sona Gelindi! Güncellenen Kadro ve Pozisyonlara Dikkat

Kamuya ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyinden memur alımı için tercih işlemlerinde (KPSS 2019/2) sona geliniyor. Tercih ücreti için belirlenen son tarih 13 Aralık olarak açıklandı.

KPSS 2019/2 ile Memur Alımı Tercih İşlemlerinde Sona Gelindi! Güncellenen Kadro ve Pozisyonlara Dikkat

KPSS 2019/2 Tercih İşlemlerinde Sona Gelindi! Güncellenen Kadro ve Pozisyonlara Dikkat

Kamu kurum ve kuruluşlarına KPSS puanlarıyla memur alımı için tercih sürecinde sona geliniyor. KPSS 2019 /2 tercih işlemleri 12 Aralık saat 23.59 itibariyle sona erecek.

YENİ MEMUR ALIMI HABERLERİNİ TAKİP ETMEK , DİĞER KADIN-ERKEK ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA VE KATILMA İSTEĞİNİ GÖNDER.

BAŞVURU SÜRECİ UZATILMAYACAK

ÖSYM'den yapılan resmi bilgilendirmede tercih işlemleriyle ilgili, "Adaylar tercihlerini 3-12 Aralık 2019 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 12 Aralık 2019 günü, saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır" uyarısı yapılırken, tercih yapacak adayların KPSS ile ilgili, "Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır." şartını yerine getirmesi gerekiyor.  

TERCİH ÜCRETİ İÇİN SON TARİH 13 ARALIK

ÖSYM'nin resmi sayfasından kılavuzları inceledikten sonra kendilerine uygun kadrolar için tercih hakkını kullanan adaylar daha sonra tercih ücretini ödemek durumundalar.

Tercih ücreti ödemek için belirlenen son tarih ise 13 Aralık olarak açıklandı. ÖSYM'den tercih işlemlerine dair, "Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 13 Aralık 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 13 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek, bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır." bilgilendirmesi yapıldı.