Korona Nedeniyle Uzaktan Askerlik

Son dakika haberi: Bedelli askerlik için yeni sistem konuşuluyor. Koronavirüs salgını nedeniyle alınması planlanan önlemler kapsamında bedelli askerlikte uzaktan eğitime geçilmesi düşünülüyor.

Korona Nedeniyle Uzaktan Askerlik

Bedellilere uzaktan askerlik.

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugün dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yazıda askerlikte koronavirüs tedbirlerine yer verildi. 

Söz konusu yazıda, koronavirüs salgını nedeniyle alınan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a sunulacak yeni kararlara yer verildi. Söz konusu kararda celp ve terhislerin ertelenmesi gerektiği bildirildi. Askere gelenlerin 14 gün karantinada tutulduktan sonra birliklerine gönderildiği , askerliği bitenlerin ise , askerlik bitmeden 14 gün önce karantinaya alınıp daha sonra memleketine gönderildiğinin belirtildiği yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Terhisten 14 gün önce askerler kontrol altına alınıyor. 14 günlük kontrolden sonra il veya ilçe sağlık müdürlükleriyle koordineli olarak terhisler yapılıyor. En son 1 Nisan’da terhisler oldu. Terhisi gelen askerlerimizi 14 gün kontrol altında tuttuktan sonra 1 Nisan’da terhis ettik. En son 19 Mart’ta celp oldu. Onları da askere alınca görev vermeden 14 gün süreyle bekletiliyor. Bu tedbirlere rağmen KOMMER’in tespitlerine göre yine de bazı risklerin olduğu ortaya çıktı. Şimdi terhis ve celplerin durdurulması konusu var. O nedenle ‘Gerekirse kısa bir süre için terhisleri uzatalım ve celpleri durduralım’ şeklinde yaklaşım var. Bu konu üzerinde çalışılıyor."

BEDELLİLERE UZAKTAN ASKERLİK

Abdulkadir Selvi 'nin aktardığı bilgide ise bedelli askerlik için uzaktan eğitim gündeme geldi. Yazının o kısmında, "Bedelliler içinse ‘Askerliklerini uzaktan eğitimle yaptıralım’ düşüncesi var. Bu dövizli askerlikte yapılmıştı. Uzaktan eğitimle terhis edilmişlerdi. Aynısı bedelli için geliştirilmek isteniyor." ifadelerine yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA