KİT'lerdeki Taşeronun Kadro Beklentileri Devam Ediyor

AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan ve kamu kurumlarındaki taşeron işçilerinin tamamının kadroya geçirilmesi sürecinde mağdur olduklarını belirten KİT'lerde görev yapan binlerce taşeron, kadro sorunlarının çözümünü bekliyor.

KİT'lerdeki Taşeronun Kadro Beklentileri Devam Ediyor

KİT'lerdeki taşeron işçiler, aynı işi yapmalarına rağmen hem maaş hem de özlük hakları konusunda aynı iş yerlerinde çalıştıkları kadrolu personelden daha zor durumda olduklarını belirtirken, konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı'nca iki kez kararname çıktığını fakat KİT'lerdeki yetkililerin bunu uygulamaya almadığını belirtiyor. Taşeron firmalara aktarılan kaynağın devletin bütçesine kalabileceğini ya da işçilere maaş olarak yansıtılabileceğini belirten binlerce taşeron işçi sosyal medya hesaplarından yetkililere ve Cumhurbaşkanına seslerini duyurmaya çalışıyor. Taşeron kadro sürecinde yaşanan aksaklıklar devam ediyor. KİT'lerde adeta üvey evlat muamelesi gören binlerce taşeron işçi, kadro vaatlerinin yerine getirilmesini bekliyor. Aracı firmalara ödenen miktarların devlet bütçesine yük olduğunu hatırlatan taşeron işçiler, konuya ilişkin gerek muhalefet partileri gerekse iktidar partisinden yetkililere ulaşarak bu konunun gündemden düşürülmemesi gerektiğini, adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini söylüyor.

"TAŞERON İŞÇİLER SADAKA DEĞİL, HAKLARINI İSTİYOR"

Geçtiğimiz günlerde Kamu Bülteni'ne konuşan Fahrettin Yokuş, taşeron işçilerin yaşadığı sorunların çözümü için önümüzdeki dönemde Mecliste ellerinden geleni yapacaklarını belirtmiş, emekçilerin haklarının verilmesi gerektiğini söylemişti. Konya Milletvekili Yokuş, "Hakları olanı istiyorlar. Bu emekçilerimizin sesini duymamız gerekiyor. Aynı iş yerinde aynı işi yapan kadrolu personelden daha az maaş alıp, daha az özlük haklarına sahipler. Bununla ilgili Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener de defalarca açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Biz bu konuyu gündemde tutmaya, emekçilerimiz hakkını alana kadar doğruları söylemeye devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susmak bize yakışmaz. Bu kardeşlerimiz kimseden sadaka istemiyor, haklarını istiyor. Eski bir sendikacı olarak, emek mücadelesinin sonuna kadar yanında duracağımı, asla bu kardeşlerimizi yanlız bırakmayacağımı ilan ediyorum. KİT'lerdeki Taşeron kadroyu hak ediyor." demişti.