Kıdem Tazminatında Yeni Hesaplamalar! İşte Güncel Ücret Tablosu

Kıdem tazminatında yeni hesap! Temmuz'dan itibaren asgari ücret artışıyla beraber kıdem ödemelerinde beklenen %20-30 arasında bir artış öngörülüyor. Emeklilik ve istifa durumlarında da tazminat alma şartları güncellendi.

Kıdem Tazminatında Yeni Hesaplamalar! İşte Güncel Ücret Tablosu

Kıdem tazminatı miktarları, asgari ücrete bağlı olarak belirlenmektedir. Asgari ücretin önümüzdeki ay artacağı kesinleşti. Bakan Bilgin daha önce bu miktarın 500 dolar olacağını açıklamıştı. Ancak, bu rakamın 10-13 bin lira arasına çıkabileceği tahmin ediliyor. İşte Temmuz ayından itibaren geçerli olabilecek kıdem tazminatı ödemeleri için olası tablolar.

Geçtiğimiz ay en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte asgari ücrete zam beklentisi de oluşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayının sonunda yapılan AK Parti Grup Toplantısı'ndan sonra asgari ücrete zam yapılacağını belirtmişti. O zamandan bu yana, asgari ücrete ilişkin olası senaryolar araştırılırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şunları ifade etti:

2023 Yılı Asgari Ücret Kıdem Tazminatı Ne Kadar?

"Asgari ücret üzerinden 1.5 yıldır vergi alınmıyor. Temmuz ayında reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleme yapacağız. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında en yüksek seviyeye ulaşan bir düzenlemeyi Ocak ayında gerçekleştirdik. Temmuzda da aynısını yapacağız. Tahminen 500 dolar civarında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır. Hayat şartlarını dikkate alarak Temmuz ayında emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini hayata geçireceğiz."

2023 Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Asgari ücret şu anda net 8 bin 500 lira, brüt ise 10 bin 8 lira seviyesinde. Normal şartlarda asgari ücrete yılda bir kez zam gelirken, bu oran geçtiğimiz yıl iki kez artırılmıştı. Yılbaşında yapılan zammın üzerine Temmuz ayındaki zam da eklenmişti. Bu yıl da benzer bir uygulama yapılması bekleniyor. Belirlenen 500 dolarlık hedefin üzerinde asgari ücrete daha yüksek bir zam yapılması olasılığı da bulunuyor. Şu anki kur üzerinden 500 dolar yaklaşık 10 bin lira değerinde. Konuşulan rakamlar ise 11-13 bin lira arasında değişiyor.

2023 Yılında Kıdem Tazminatı Ne Kadar Olacak? Yeni Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

1 yıllık kıdem tazminatı, 1 aylık brüt asgari ücrete göre belirlenir. Eğer asgari ücret net 10 bin lira olursa brüt tutar 12 bin lira, 11 bin lira olursa brüt tutar 13 bin 500 lira, 11 bin 500 olursa brüt tutar 14 bin 200 lira, 12 bin lira olursa brüt tutar yaklaşık 15 bin lira olacaktır. Dolayısıyla çalışma yılına bağlı olarak bu miktarlar dikkate alınarak tazminat ödenecektir. Bu durumda tazminatlarda en az %20-30 arasında bir artış olması beklenmektedir. Kıdem tazminatı tavan tutarı ise memur maaşına göre belirlenecektir.

Emeklilik ve EYT ile İstifa Durumlarında Dikkat!

Çalışanlar, işten çıkarılmadan kendi istekleriyle ayrıldıklarında da kıdem tazminatı alabilirler. Bu durumlardan biri de emeklilik sürecidir. Emeklilikte dikkat edilmesi gereken bazı tarihler bulunmaktadır. 8 Eylül 1999 tarihinden önce ilk defa sigortalı olan ve 15 yıl 3600 gün sigortalılık süresini dolduran işçiler, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 'Yaş dışında emeklilik şartlarını yerine getirmiştir' yazısını alarak işverene verip istifa ettiklerinde kıdem tazminatı alabilirler.

8 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olanlar için ise iki seçenek bulunmaktadır. Birinci seçenekte, 25 yıl sigortalılık süresi ve 4500 gün prim ödeme şartı bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan kadınlar 58 yaşında, erkekler ise 60 yaşında emekli olabilirler. İkinci seçenek ise 7000 gün prim ödeme süresidir. Bu süreyi tamamlayan kadınlar 58, erkekler ise 60 yaşını doldurduktan sonra emekli olabilirler (sigortalılık süresi aranmaz).


İhbar Süresi de Artacak

Kanuna göre, işveren işten çıkarmadan önce bunu işçisine bildirmek zorundadır. İşçinin çalışma süresi 6 aydan kısa ise 2 hafta, 6 ay ile 1.5 yıl arasında ise 4 hafta, 1.5 yıl ile 3 yıl arasında ise 6 hafta, 3 yıldan fazla ise 8 hafta (56 gün) önceden haber vermek zorundadır. Bu süreye 'ihbar süresi' denir. İhbar süresi vermeden işten çıkaran işverenler, kıdem tazminatının yanı sıra ihbar tazminatını da ödemek zorundadır. 10 gün çalışan bir işçi dahi ihbar tazminatına hak kazanır. İhbar tazminatı hesaplanırken brüt ücret dikkate alınır. Ancak burada bir 'tavan sınırı' bulunmamaktadır. Ancak, taban miktarı asgari ücrete göre değişmektedir. Asgari ücret arttıkça ihbar tazminatı miktarı da yükselmektedir.


EYT'liler Emekli Olacağı Tarihte Tazminatı Alabilecek. EYT de kıdem tazminatı ne kadar?

Yaklaşık 4.7 milyon kişi EYT haklarıyla emekli olabilecek durumdadır. Bunlardan 1 milyon kişiye şu ana kadar emekli maaşı bağlanmıştır. Asgari ücret zammından sonra emekli olma hakkına sahip olan EYT'li çalışanlar da 'Emekli olabilir' yazısını aldıktan sonra işverene bildirerek kıdem tazminatını yeni tutar üzerinden alabileceklerdir.

Kaç Kez Alınabilir?

Emekli olduktan sonra emekli aylığını kestirmeden destek primiyle çalışmaya devam edenler, tekrar emekli olamadıkları için 'emeklilik gerekçesiyle' kıdem tazminatı alamazlar. Ancak geçerli bir nedenle (maaşın geç ödenmesi, mobbing, psikolojik baskı gibi) sözleşme feshedildiğinde veya en az 1 yıl çalışma süresine sahip olanlar normal işçiyle aynı kurallara tabi olarak tazminat alabilirler. Diğer yandan kıdem tazminatını aldıktan sonra emekli maaşlarını kesip çalışmaya devam eden emekliler, yeniden emeklilik dilekçesi vererek emeklilik sonrası dönemlerin tazminatını da alabilirler.