Kamuya Polis - Asker ve Memur Alımında Yeni Düzenleme

Kamuya polis, asker ve memur alımında yeni düzenleme üzerinde çalışmalar devam ediyor. Güvenlik soruşturmasında son durum belli oldu.

Kamuya Polis - Asker ve Memur Alımında Yeni Düzenleme

Güvenlik soruşturması düzenlemesinde son durum.

Geçtiğimiz Kasım ayında AYM tarafından iptal edilen , Aralık ayında AK Parti tarafından torba yasada meclise getirilen güvenlik soruşturması , tepkiler sonrası geri çekilmişti. Ancak edinilen bilgilere göre AK Parti güvenlik soruşturmasından vazgeçmedi.

DW Türkçe 'nin son dakika olarak aktardığı bilgiye göre gükümet, güvenlik soruşturması için yeni bir düzenleme yapıyor. Hukukçu kurmaylar tarafından yapılan düzenli toplantılarla yeni düzenlemenin çerçevesi belirleniyor. 

AK Parti'li yetkililer, yeni düzenlemede , verilerin somutlaştırılması üzerinde duruyor. Bu fikir üzeirnde yapılan çalışmalarda, devlete alınacak personeller hakkında soyut ifadeler ortadan kaldırılacak ve sadece somut ifadelere bakılacak 

Örnek olarak vermek gerekirse , yapılan soruşturmada "Mahalleden biri onu muhalif tanımlıyor" "Devlete karşı muhalif kişiliği ile mahallede biliniyor" "Mahallede agresif bir kişi" gibi iadeler artık elenme sebebi olmayacak. 

Ancak bu düzenlemede son söz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'da.

Üzerinde durulan bir diğer konu ise TSK 'ye alınacak personellerin dışındaki tüm kamu birimlerinde çalışacaklar için mevcut sistemin devam etmesi yönünde.

TSK HARİÇ...

Toplantılarda öne çıkan bir diğer başlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev alacaklar dışındaki tüm kamu birimlerinde çalışacaklarla ilgili mevcut sistemin korunmasına dönük öneri.

Bu başlıkta, kamuya alınacak personeller için yeni bir soruşturma yapılmasının , toplumda gerilim kaynağı olabileceği endişesi var. Erdoğan 'ın bu öneri üzerinde durduğunu söyleyen AK Parti'li yetkililer "Silahlı kuvvetlerde görev alabilecekler dışındaki kamunun tüm birimlerinde yeni bir güvenlik soruşturması olmayabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la değerlendirmeler sürüyor" bilgisini verdi.

DARBE GİRİŞİMİ ÖNCESİ YOKTU

15 Temmuz hain darbe girişiminden önce güvenlik soruşturması yoktu. Hain kalkışma sonrası başlatılan OHAL kapsamında güvenlik soruşturması getirildi.

OHAL 'den önce bir kişinin adli sicil kaydına bakılıyordu. Sicil kaydında kesinleşmiş mahkeme kararı ile belirlenmiş sürenin üzerinde hapis cezası alanlar ya da belirlenmiş bazı suçları işleyenler devlete alınmıyordu. 

Peki sizce güvenlik soruşturması olmalı? Sadece TSK için mi olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

Kadın erkek memurlar, askerler ve adaylar bu adreste >> TIKLA KATIL