Kamuya Personel Alımında Güvenlik Soruşturması Kalktı mı?

AYM'den , kamuya yapılacak memur alımında güvenlik soruşturması için çok önemli karar geldi. Peki bu karar ne anlama gelmektedir? Güvenlik Soruşturması kalktı mı? Bundan sonra ne olacak? İşte detaylar.

Kamuya Personel Alımında Güvenlik Soruşturması Kalktı mı?

Güvenlik soruşturması AYM kararı ile iptal edildi: Peki şimdi ne olacak?

Anayasa Mahkemesi bugün Resmi Gazete 'de bir karar yayımladı. Yayımlanan kararda , kamuya personel alımında güvenlik soruşturması isteyen düzenleme yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu karar için Tıklayın

Güvenlik soruşturması düzenlemesinin yürürlükten kaldırılması sonrası soruşturmaları devam eden adaylar ile memur adayları , bundan sonra ne olacağını araştırmalara başladı. 

GÜVENLİK SORUŞTURMASINDAN ELENENLERE YARGI YOLU AÇILIR

AYM, kamuya alımlarda güvenlik soruşturmasının yasaya aykırı olduğunu belirtti ve düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasına hükmetti. TBMM 'den yeni bir düzenleme çıkmaz, yasa değişikliği, yönetmelik değişikliği olmazsa , güvenlik soruşturmasından elenenler  buna itiraz edebilecek.

ARŞİV ARAŞTIRMASI OLACAK

Kamuya alımlarda daha önce uygulanmayan güvenlik soruşturması OHAL 'de getirildi. Daha önce sadece arşiv araştırması yapılıyordu. 

Güvenlik soruşturması, OHAL kapsamında yapılan düzenleme ile  657 sayılı Kanunun 48. maddesine eklenmişti.  Ancak, yapılan bu düzenlemede sonrasında, sadece mahkeme kararlarına dayalı bilgiler değil, istihbarat birimlerinin tuttuğu ve çoğu aile üyeleriyle ilgili olan sicil fişleri kayıtları da dikkate alınıp memur ataması yapılıyordu. 

BEKLEYİP GÖRECEĞİZ..

AYM 'nin verdiği bu karar sonrası bir yasa değişikliği yapılacak mı , yoksa güvenlik soruşturması 657 sayılı DMK 'dan kaldırılacak mı bekleyip göreceğiz.

YARGITAY İLANINDA GÜVENLİK SORUŞTURMASI MADDESİ YOK SÖYLENTİSİ

AYM 'nin bu kararı sonrası bugün yayımlanan yargıtay personel alımına bakan adaylar , şartlar kısmında sadece arşiv araştırması olumlu çıkması maddesini gördü ve düzenlemenin hemen yürürlüğe girdiğini zannetti. 

Ancak Yargıtay her yıl yaptığı alımlarda sadece Arşiv araştırması istemektedir. Bu ilana özel bir durum değildir. 

NİHAİ KARAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN