Kamuya Memur Polis ve Asker Alımında Dünür Kriteri

Kamuya yapılacak memur personel ve asker ile polis alımlarında güvenlik soruşturması yeniden gündeme geldi. TBMM 2de devam eden çalışmalardan flaş bir bilgi geldi.

Kamuya Memur Polis ve Asker Alımında Dünür Kriteri

Kamuya memur alımında Dünür kriteri.

Habertürk 'ten Kübra Par, bugün kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Kamuya memur alımında güvenlik soruşturması için düzenlemede çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kübra Par, memur alımında dünür şartı konusuna değindi.

Par bugün yayımladığı yazısında, TBMM'de gündemde olan güvenlik soruşturması düzenlemesinin şimdiki hali ile yasalaşması durumunda memeur olarak alınacak kişilerin kayınpederlerinin ve kayınvalidelerinin de soruşturulacağını söyledi. 

SUÇUN ŞAHSİLİĞİ

Bülent Arınç, Şaban Dişli gibi isimler gündeme geldiğinde suçun şahsi olduğu AK Parti tarafından savunuluyor. Ve doğu olan da bu diyen Kübra Par, "Ama şimdi buna rağmen Güvenlik Soruşturması yasasındaki 'dünür' kriterine destek verirlerse bu büyük bir çelişki olmaz mı?" sorusunu yönlendiriyor ve: "Siyasetçiye gelince 'Suçun şahsiliği', bürokrata gelince 'Güvenlik önceliği' demek hiç adaletli gelmiyor..." ifadelerini kullanıyor.

Geçen sene güvenelik soruşturması düzenlemesi meclise gelmiş, ancak fişleme tartışmalarını da beraberinde getirmişti. Bu nedenle yasa tasarısı ertelenmiş ve bu sene görüşüleceği bildirilmişti. 

Yasa tasarısı geçen dönem geri çekild ive yeni düzenlemelerle tekrar gündeme getirildi. Nuray Babacan'ın yazdığına göre, yasalaşırsa artık kamuya alınacak kişilerin kayınvalide ve kayınpederleri de soruşturulacakmış.

KAMUBULTENİ.COM   ANKARA

Kaynak: https://www.haberturk.com/yazarlar/kubra-par-2561/2824606-dunur-kriterini-ak-parti-gercekten-savunuyor-mu