Kamuya Alımlarda Kura Çekimlerini Canlı Yayımlamak Zor Olmasa Gerek!

Belediyelere, kamu kurumlarına, bakanlıklara yapılan işçi alımları son dönemlerde kura ile yapılmaktadır. Ancak kura çekimlerinin çoğu adayların katılmadığı kapalı kapılar arkasında yapılıyor.

Kamuya Alımlarda Kura Çekimlerini Canlı Yayımlamak Zor Olmasa Gerek!

Kura ile işçi alımı yapan kurumlar: Canlı yayın yapmak çok zor olmasa gerek!

Kamuya son günlerde kura ile kamu işçisi alımları artmaya başladı. Devlet kurumlarına, belediyelere ve belediye kamu şirketlerine yapılan alımlarda adaylar kuraya tabi tutuluyor. Kurada ya sözlü mülakat listesi belirleniyor ya da kazanan adaylar tespit ediliyor. 

KANAYAN YARA: TORPİL

Kamuya yapılan , hatta son dönemlerde özel sektöre de yapılan alımlarda referans adı altında torpil iddiaları adayların canını oldukça sıkıyor. Torpilin iddiası bile hoş karşılanmamalı. Bir adayın hakkının yenmesinin bir bahanesi, bir nedeni olamaz.

KURA İLE ALIMLARDA ÖRNEK DAVRANIŞLAR

Son günlerde kamuda yapılan alımlarda kura ile atamalar arttı. Üniversite hastaneleri, Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Belediyeler ve daha birçok kurum işçi alımında kura usulünü kullanıyor. Ancak saydığımız bakanlıklar (Sağlık, Ticaret, Tarım) kura çekimini herhangi birmecrada canlı yayınlamadı. Pandemi nedeniyle kuranın çekildiği salonlara da kimse alınmıyor. 

Adaylar ise kura çekimlerinin canlı yayınlanmasını ve şeffaf şekilde yapılmasını istiyor. 

Mesela Trabzoın Büyükşehir Belediyesi yardımcı personel alımında kura ile atama yapacağını açıkladı. Kura çekimi Youtube üzerinden canlı yayınlandı. 

Bir haber kanalı çağırmak ve kurayı canlı yayın üzerinden sosyal platformlardan yayımlamak çok zor olmasa gerek. Diğer kurumların da şeffaf şekilde kura çekimini bu şekilde yayımlaması gerekmektedir.