Kamudaki Üniversiteli İşçiler 'Memur' Olmak İstiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında 'işçi' unvanıyla görev yapan üniversite mezunu kamu işçileri 'Memur' statüsüne geçmek istiyor.

Kamudaki Üniversiteli İşçiler 'Memur' Olmak İstiyor

SOSYAL MEDYADA BİRLEŞTİLER 'MEMUR' OLMAK İSTİYORLAR

Kamu kurum ve kuruluşlarında 'işçi' unvanıyla görev yapan üniversite mezunu kamu işçileri 'Memur' statüsüne geçmek istiyor. Sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili bir çalışma başlatan Kamu işçileri kamuda yan yana çalıştığı 'Memur' unvanındaki arkadaşları ile aynı haklara sahip olmak istediklerini, ortada bir adaletsiz olduğunu ve bu adaletsizliğe son verilmesi gerektiğini belirtiyor.  Lisans ve yüksek lisans mezunu olan ve sürekli işçi statüsünde çalışan çok sayıda kamu işçisi olduğuna yer verilen sosyal medya paylaşımlarında 'Alanlarımızla ilgili seminerlere ve eğitimlere katılabilmek, sahip olduğumuz mesleki unvanlarımıza göre görevde yükselebilmek istiyoruz' ifadeleri yer alıyor.

Mustafa C. isimli bir twitter kullanıcısı ise "Üniversiteli İşçiler Olarak biz maaşlarımızı devletimizden almaktayız sendikal haklarımızla memur olmamızdan daha çok yükümüz olmaktadır. Memur olduğunuzda bu yük kalkacak ve devletimizde bizim gibi vasıflı personel kazanmış olacaktır." diyor. 

Konuyla ilgili yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA