Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Yayımlandı

Kamu kurum ve kuruluşlarında kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanmasını öngören Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan yeni genelgeyle; kamuda taşınmaz edinilmesi ve kiralanması, resmi taşıtların edinilmesi ve kullanılması, haberleşme giderleri personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları, temsil tören ağırlama ve tanıtım giderleri, personel giderleri ,enerji ve su alımları, personel servis hizmetine ilişkin giderler, diğer hususlar ile ilgili yapılabilecek tasarruflar belirlendi.

Resmi Gazete'de yayınlanan genelgenin amacı ile ilgili yapılan bilgilendirmede, “Kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir. Bu anlayışla; kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, verimli kullanılmasına ilişkin tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür.

Genelgenin ayrıntılarına 30 Haziran 2021 Çarşamba tarihli Resmi Gazeteden erişim sağlanabilir.