Kamuda Esnek Çalışma Açıklaması: Sınırlama Geldi

Son dakika haberi: Kamuda esnek çalışma ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamalara baktığımızda esnek çalışmaya sınırlama geldiği bildirildi.

Kamuda Esnek Çalışma Açıklaması: Sınırlama Geldi

Kamuda esnek çalışmaya sınırlama

Cumhurbaşkanlığı tarafından bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelgede salgın nedeniyle kamuda esnek çalışama sistemine yeniden geçileceğine yer verildi. Esnek çalışma süresince yetki, kamu kurumlarındaki yöneticilere verildi. 

Yetki verilmesi ve genelge yayımlanması sonrası bazı bakanlıklar, esnek çalışmaya ilişkin detayları açıklamaya başladı. 

Konu ile ilgili genelge yayımlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatı bünyesinde esnek çalışma sistemine geçildiğini duyurdu ancak esnek çalışma yapacak personel, toplam personelin yüzde 40 ’lık kısmını aşmayacak düzeyde olacak.

Bu karara göre Bakanlık bünyesindeki personellerin yarısından fazlası yine aynı şekilde çalışmaya devam edecek.

KİMLER YARARLANAMAYACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, sundukları hizmete duyulan kritik ihtiyaç nedeniyle sosyal hizmet kuruluşlarında ve bakım hizmetlerinde görevli personel esnek çalışmadan yararlanamayacak.

YETKİ BİRİMLERDE

Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın tarafından yayımlanan genelgelere baktığımızda da esnek çalışmaya dair yetkinin birim amirlerine sunulduğuna yer verildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genelgesinde ise yöneticilerin esnek çalışmadan yararlanamayacakları belirtildi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA