Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Süreleri Kısalıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Mesai Saatlerinin Kısaltılacağını Duyurdu. Detaylar haberimizde...

Kamu ve Özel Sektörde Çalışma Süreleri Kısalıyor

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Mesai Saatlerinde Değişiklik Olacağı Sinyali ve Memur Maaşlarına Zam Haberi Geldi.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunumuyla yayınlanan "Tarafsız Bölge" programında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının maaş zammı konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, memurlara Temmuz ayında zam yapılacağını belirtti ve Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinde memur sendikalarıyla bir araya geleceklerini ve enflasyon farkını vereceklerini ifade etti. Bakan açıklamasında, "Türkiye tarihinde ilk defa sayın cumhurbaşkanımızın uyguladığı refah payı var. Asla memurları işçilerden düşük seviyede maaş alma uygulaması yapmayız. Yüzde 14 civarında refah payı. Temmuzda memura enflasyon farkı artı refah payı vereceğiz. Biz kazanırsak demiyorum biz zaten kazanacağız. Hükümetimiz iş başındadır. Memurlarımız endişe etmesinler. Aşağıdaki ücreti yukarı tırmandırdığınızda yukarıdaki ücret de yukarı tırmanıyor. Gözlemlerime dayanarak, ilk turda sayın cumhurbaşkanımız açık ara kazanıyor. Memurlar hiç endişe etmesinler. Sayın cumhurbaşkanımız talimat verdi, çalışmamız hazır. Temmuzda yasal olarak uygulamaya sokulacak. Ocak ayında verdiğimiz sözü nasıl tuttuğumuzu biliyorlar" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM KONUSU

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak zamma değinen Bakan Bilgin, asgari ücretten vergi alınmaması konusunun devrim olduğunu söyleyerek, "Öğrencilik yıllarımda bir fabrika duvarına asgari ücret vergi dışı bırakılsın yazmıştık. Ecevit ilk toplu sözleşme uygulayan bakandır. Hükümet programına koydu uygulayamadı. Bu bize nasip oldu. Tüm ücretlerden asgari ücret düzeyinde ücreti vergi dışı bıraktık. CHP gibi parti bundan nasıl habersiz olur. Tarihsel bir adım olarak görüyorum. 8 bin 500 beklentilerin üzerinde bir artıştı. Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı. Bizim memurlarımız bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocakta memnun oldukları gibi temmuzda memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Bizi instagramdan takip etmek için ==>> TIKLAYIN

"Bu ve bunun gibi haberlerden ilk önce siz haberdar olmak istiyorsanız mobil uygulamamızı ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz !"
ANDROİD===>> TIKLAYIN
İOS========>> TIKLAYIN

HUAWEİ====>> TIKLAYIN

kamubulteni.com l ANKARA