İzmir'de TİS İmzalandı: Belediye Memurlarına Yüzde 72 Zam-2500 TL ikramiye

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

İzmir'de TİS İmzalandı: Belediye Memurlarına Yüzde 72 Zam-2500 TL ikramiye

İşçilere rekor maaş zammı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kamu şirketi ESHOT ve İZSU Genel müdürlükleri bünyesinde çalışmakta olan, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikasına (Tüm Bel-Sen) bağlı memurlara yüzde 72  seviyesinde maaş zammı yapılmasını ön gören Toplu İş Sözleşmesine imza atıldı.

Konak ilçesinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen toplu sözleşme imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP' li Tunç Soyer ve Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt ile memurlar katılım gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplu sözleşme imza törerninde kürsüye geçti ve bir konuşma yaptı. Soyer konuşmasında, tüm belediye çalışanlarıyla gurur duyduğunu, birlikte daha çok güzel işlere imza atacaklarına inandığını söyledi ve maaş zammının hayırlı olmasını diledi. 

TEK TEK MEMURLARIN GÖRÜŞLERİ ALINDI

Sandık koyularak tek tek memurların görüşlerinin alındığını , toplu sözleşme hazırlanırken bu hususlara dikkat edildiğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, "Bizi ötekileştirme, ayrıştırma tuzaklarına inat, 'kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber, ya hiçbirimiz' diyeceğiz. Bizim büyük sorumluluklarımız var, bizim mazeretimiz yok. Bir başka İzmir'in, bir başka Türkiye'nin mümkün olduğunu buradan göstermek zorundayız." ifadelerini kullandı.

MEMURLAR HALAY ÇEKTİ

Erdal Bozkurt da yaptığı konuşmasında, TİS 'ten dolayı belediye başkanı Tunç Soyer'e, belediyede çalışan memurlar adına teşekkür etti. Teşekkürün ardından toplu sözleşmeye imzalar atıldı. 

İmza töreninin ardından memurlar halay çekti.

YILDA 3 KES 2500 TL İKRAMİYE-1600 TİS ÖDENTİSİ

5 bin 760 memuru kapsayan sözleşmede, daha önce 1050 lira olan TİS ödentisi 1600 liraya çıkarıldı. Ayrıca memurlara yılda 3 kez 2 bin 500 lira ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 4500-EN YÜKSEK 8000 TL

Sözleşmeyle birlikte büyükşehir belediyesi bünyesinde görevli en düşük memur maaşının 4 bin 500, en yüksek memur maaşının ise 8 bin liraya yükseldiği belirtildi.

Maaş zammının diğer belediyelere de örnek olması gerekmektedir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA