İsmail Koncuk'tan Tarım Bakanı'na 'OGM 5 Bin Personel Alımı' Sorusu : Neden Mülakatla?

İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin TBMM'ye Bakan Pakdemirli'nin cevaplaması için soru önergesi verdi.

İsmail Koncuk'tan Tarım Bakanı'na 'OGM 5 Bin Personel Alımı' Sorusu : Neden Mülakatla?

İYİ Parti GİK Üyesi ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin TBMM'ye Bakan Pakdemirli'nin cevaplaması için soru önergesi verdi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk , konuyla ilgili sosyal medya hesbaından 'Mülakat' vurgusu yaparak, "NEDEN“LİYAKATLA”DEĞİL“MÜLAKATLA” Sayın PAKDEMİRLİ, alınacak personelin, KPSS sonuçlarına göre,en yüksek puanı alandan başlanarak istihdam edileceğini dile getirdi,açıklamasından birkaç gün sonra OGM internet sitesinde,personel alımlarında“mülakat”sonrası yapılacağını görmekteyiz." şeklinde bir paylaşımda bulundu ve soru önergesini de kamuoyu ile paylaştı.

İsmail Koncuk, soru önergesiyle ilgili ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ, 29 Mart 2019 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, Orman Genel Müdürlüğüne 5000 personel alınacağını, alınacak personelin 1.200'ünün orman mühendisi, 2.700'ünün orman muhafaza memuru, 800'ünün memur ve 300'nün de şoför olarak istihdam edileceğini açıklamıştır.
Açıklamada Sayın PAKDEMİRLİ ’nin, alınacak personelin, Kamu Personel Seçme Sınav (KPSS) sonuçlarına göre, en yüksek puanı alandan başlanarak istihdam edileceğiniz dile getirdiğini belirterek “kimse torpil için bana gelmesin” diye de eklediğini belirtti. 

Fakat iktidarın her zaman yaptığı gibi “liyakata” değil “mülakata” önem verdiğini, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ nin açıklamasından birkaç gün sonra

Orman Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde, personel alımlarında “mülakat” sonrası yapılacağının bilgisinin yer aldığını görmekteyiz.
22/10/2018 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ’ nin cevaplandırmasını isteyerek vermiş olduğum fakat o tarihten beri cevaplandırılmayan soru önergesindeki bir soruyu tekrar hatırlatarak, “Tarım ve Orman Eski Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, ziraat mühendisi, veteriner hekim, gıda mühendisleri istihdamı için 2018 yılının şubat ayında 10 bin 551 kişinin Bakanlık ailesine katılmasına yönelik, ilgili kuruluşlara gerekli yazıyı yazdıklarını belirterek, atama bekleyenleri umutlandırmıştır. Mayıs ayında katıldığı ‘’Tarıma Değer Katanlar” yarışması ödül töreninde konuşan Fakıbaba’ya konunun hatırlatılması üzerine “Bir kez daha yazı gönderdik, konuyu takip edeceğiz” sözlerini hatırlatarak;

Daha önceki Tarım ve Orman Bakanı tarafından, Ziraat Mühendisleri, Gıda, Su Ürünleri Mühendisleri ve Veteriner Hekim ile teknik personel alımları için söz verilen kadroları tahsis etmeyi düşünüyor musunuz? 

Orman Genel Müdürlüğüne alınacak 5 bin personel için Tarım ve Orman Bakanlığına yönelttiğim soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiğim, mülakattan dolayı mağdur edilmeye çalışılan vatandaşlarımızın adına konunun takipçisi olacağım"