İŞKUR Üzerinden En Az İlkokul Mezunu Kadrolu Kamu İşçisi Alımı için Başvurularda Son Saatlere Girildi

Balıkesir Üniversitesi'ne kadrolu kamu işçisi alımı için başvurularda sona gelindi.

İŞKUR Üzerinden En Az İlkokul Mezunu Kadrolu Kamu İşçisi Alımı için Başvurularda Son Saatlere Girildi

28 Mayıs 2020 tarihi itibariyle İŞKUR üzerinden online olarak başvuruları alınmaya başlanan kadrolu işçi alımı için süreçte sona gelindi. Balıkesir Üniversitesi'nden yapılan resmi duyuruda , üniversiteye temizlik görevlisi, koruma ve güvenlik hizmetleri personeli, hasta ve yaşlı bakım elemanı alımı yapılacağı belirtilmiş, ilgili duyuruda başvuru genel ve özel şartları da yer almıştı.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARINI TAKİP ETMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

Buna göre başvuru genel ve özel şartları şu şekilde: 

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2. 18 yaşını tamamlamış olmak.
3. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan(bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak.
4. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
5. İşe alınmada öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
6. Göreve başlayacak personelin görevini yapmasına engel sağlık sorununun olmaması (ruhsal ve fiziksel) gerekmektedir. Başvuran adaylar bunu kabul etmiş sayılacaktır. Aksi durumda ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
7. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’in 17 inci maddesi gereğince yapılacak sınavda başarılı olmak.

Başvuru sürecine ilişkin yapılan açıklamada ise, "Başvuru şartlarını taşıyan adaylar İŞKUR internet sitesinden 28/05/2020 - 01/06/2020 tarihleri arasında online olarak veya Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Balıkesir Hizmet Merkezine şahsen başvurularak yapılacaktır." ifadeleri görüldü.