İŞKUR TYP Numarası Nedir , Nasıl Alınır?

İŞKUR TYP ilanları başvurusu başladı. TYP başvurularının başlamasının ardından adaylar, TYP numarasının ne olduğunu , TYP başvurularının nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

İŞKUR TYP Numarası Nedir , Nasıl Alınır?

TYP numarası nedir?

İŞKUR üzerinden birçok şehre TYP kapsamında personel alımları yapılıyor. Yılın her döneminde yapılan TYP personel alımlarına on binlerce kişi başvuru yapmaktadır. Başvuru yapacak adayların ise en çok merak ettiği konu, başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru sırasında belirtilen TYP numarası oluyor. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda TYP başvuru detaylarına yer verdik.

TYP NEDİR?

İŞKUR sayfasında TYP , şu ifadelerle tanımlanmıştır:

"İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır."

TYP NUMARASI NEDİR?

Başvuru yapacak adayların en çok araştırdığı soru bu oldu. TYP numarası , her TYP ilanı için verilen numaradır. Başvuru yapacak adaylar, TYP başvuru sayfasında TYP numarasının üzerine tıklayacak ve yeni açılacak pencerede BAŞVUR butonuna tıklayarak müracaatını yapacak. 

esube.iskur.gov.tr adresine gidip iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın. Daha sonra aşağıdaki resimdeki adımları takip edin.

Açılan sayfada ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları karşınıza çıkacaktır. Burada , SEÇ kısmının altında bulunan numara TYP numarasıdır. Bu numaraya tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Not: TYP sayfasında ilan aramak için numara girmenize gerek yoktur. Sadece il seçimi yaparak ARA butonuna tıklayabilir , ilanlara gidebilirsiniz.

TYP İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN