İŞKUR'da Meslek Danışma Komisyon Toplantısı

87. Meslek Danışma Komisyonu Toplantısı İŞKUR Genel Müdür Vekili Bekir Aktürk başkanlığında ilgili temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

İŞKUR'da Meslek Danışma Komisyon Toplantısı

Türkiye İş Kurumu'nun 87. Meslek Danışma Komisyonu (MEDAK) toplantısına Genel Müdür Vekili Bekir Aktürk başkanlık yaparken, toplantıya MEB, MYK, YÖK, TOBB , Türk-İş, TÜİK ve KOSGEB temsilcilerinn yanı sıra TESK ve TSİK temsilcilerinin de katıldığı belirtildi. Toplantıda istihdam politikaları ve ortak projelerin ele alındığı öğrenildi.

Bu arada İŞKUR resmi sayfasından 45 bin 798 açık iş için başvuruların alındığı belirtildi. İŞKUR'un www.iskur.gov.tr adresinden yapılan bilgilendirmede, çeşitli unvanlarda 81 ilde işçi özel sektöre ve kamu kurumlarına işçi alınacağı başvuruların www.iskur.gov.tr adresinden online yapılabileceği belirtildi. 

İş arayan adaylar, "https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx" adresine giriş yaptıktan sonra çalışma yeri, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü, il, ilçe durumlarını kendilerine göre belirledikten sonra "ara" butonuna basarak kendilerine uygun iş ilanlarına göz atabiliyorlar.