İnönü Üniversitesi'ne Mülakatsız 101 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak (Başvurularda Sona Geliniyor)

İnönü üniversitesi'ne KPSS şartlı mülakatsız personel alımı için başvuru işlemleri 24 Ocak itibariyle son bulacak.

İnönü Üniversitesi'ne Mülakatsız 101 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak (Başvurularda Sona Geliniyor)

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan hemşire ve sağlık teknikeri alımı için başvuru işlemlerinde sona geliniyor.

Üniversite tarafından yapılan resmi bilgilendirmede 101 kişilik sözleşmeli kamu personeli alımında 91 kişilik kontenjanın hemşire unvanı için ayrıldığı belirtilmiş duyuruda, "28 Haziran 2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin Esaslar ile ek ve değişikliklerine tabi 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4. maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel istihdam edilecektir. İlanda belirtilen Şartları sağlayan adaylar 2018 KPSS (B) gurubu puan sıralaması esas alınmak kaydıyla yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın alınacaktır. Sıralamaya girenlerin 1(bir) katı kadar yedek kadro belirlenecektir. Asil kazananlardan başvuran olmadığı takdirde veya aranan Şartları taşımadığı tespit edilenlerin yerine yedek kazananlardan sırasıyla yerleştirme yapılacaktır." ifadelerine yer verilmişti.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARINI TAKİP ETMEK, SON DAKİKA GELİŞMELERİNE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLA.

Adaylarda aranan nitelikler ve genel şartlar aşağıdaki gibi oldu :

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

1.657 sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımak.
2.Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
3.Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış veya muaf olmak veya tecilli olmak.
4.657 Sayılı Kanunun 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonuna ilişkin yataklı tedavi kurumlarında 24 saat esasına dayalı çalışmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak. (Bu durum memuriyete girişte tam teşekküllü hastanelerden alınacak raporla tespit olunur.)
5.Başvuracak adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre kamu kurumlarında istihdam edilenlerin, “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya
sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler” hükmü gereğince bu maddeye aykırı durumu tespit edilenler hakkında işlem yürütülmeyecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular 24 Ocak 2020 tarihine kadar üniversitenin personelilan.inonü.edu.tr adresinden online yapılacak. Başvuru sırasında gerekli belgeler ve diğer detaylara erişim sağlamak için üniversitenin resmi sayfası ziyaret edilebilir.