İmam, Müezzin ve Din Görevlilerinin Maaşları İçin Flaş Düzenleme

Diyanet personellerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada imam, müezzin ve din görevlilerinin maaşlarının artık katılım bankalarına yatırılacağı bildirildi.

İmam, Müezzin ve Din Görevlilerinin Maaşları İçin Flaş Düzenleme

İmam/müezzin ve din görevlileri hakkında yeni düzenleme.

Diyanet İşleri Bakanlığı 'ndan flaş bir yeni hamle geldi. Diyanet İl Başkanlıklarına bir yazı gönderildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 'ın imzasını taşıyan genelgede dikkat çeken bir konuda düzenleme yapıldı. Erbaş , 81 şehrin il başkanlıklarına gönderdiği yazıda maaşların faizli hesaplara değil katılım bankalarına yatırılmasını istedi. 

Bundan 3 ay önce 10 kişilik bir komisyon kuruldu. Erbaş 'ın talimatı ile kurulan komisyon çalışmalarını tamamladı ve katılım bankaları temsilcileri ile görüşmeler yaptı. Yapılan çalışmalar sonrası bir rapor hazırlandı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 'a bu rapor sunuldu. 

İl Müdürlüklerinden edindiğimiz bilgilere göre Kasım ayının başında bu genelge gönderildi. İl Başkanlıkları , genelge sonrası 150 binden fazla personelin maaşlarının faizsiz katılım bankalarına taşınması için çalışma başlattı. 

Birkaç ay içinde maaşların yatacağı hesap belli olacak ve din görevlileri , maaşlarını katılım bankalarından alacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA