İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB'den flaş tatil kararı... O süre kısaldı

Yaz tatilinin başlaması ile öğrencilerin tatil süresi akıllara kazındı. Yeni belirlenmiş olan tatil süresi ile öğrencilerin yaz tatilleri artık 2 aya denk düşüyor.

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri dikkat! MEB'den flaş tatil kararı... O süre kısaldı

Öğrencilerin tatil süresinin kısalmasıyla birlikte, beklenenden daha erken, 16 Haziran'da tatile girecekleri duyuruldu. Bu durum öğrencileri şaşırtırken, bir başka önemli gelişme de ortaya çıktı. Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak, 1 Ağustos'tan itibaren okulların açılacağını ve 10 ilde öğrencilerin öğrenme kayıplarını telafi etmek amacıyla bir telafi programının uygulanacağını belirtti.

Eski Bakan Özer'in Açıklamaları Şu Şekildedir:

"Günümüz itibariyle tüm ilçelerde eğitim başlamış bulunmaktadır. Telafi programıyla birlikte, 10 ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını gidermeyi hedeflemekteyiz. 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu program, öğrencilerimizin eksik kalan konuları hızlı bir şekilde ele almalarına yardımcı olacak.

Depremzedelerin durumuyla ilgili olarak, öğrencilerin 2. dönem notlarının düşük olması durumunda, 1. dönem notlarının geçerli olacağını belirtmek isterim. Bu şekilde adil bir değerlendirme yapmayı planlıyoruz.

tatil kısaldı

Ayrıca, farklı illerde sınava girmek isteyen 67 bin 25 öğrencimiz bulunmaktadır. Onların eğitim süreçlerini yakından takip edecek ve destekleyeceğiz.

Son 20 yılın en yüksek öğretmen atamasını gerçekleştirerek 45 bin öğretmeni göreve başlattık. Bu atamaların yüzde 50'sinden fazlasını, 11 ildeki restorasyon çalışmaları için görevlendireceğiz. Bu öğretmenlerimiz, sözleşmeli olarak başlayacaklar ve 3 yıl boyunca bu illerde görev yapacaklar.

Eğitim kurumlarının normalleşmesi için tüm kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Öğretmen alımlarında KPSS yöntemini kullanıyoruz. Bu nedenle herkes KPSS'ye girmek ve atamalar için başvuruda bulunmak zorunda olacak.

Telafi eğitimi, öğrencilerin anlamadığı ve eksik kalan konuları hızlı bir şekilde ele alarak desteklemeyi amaçlayan yoğunlaştırılmış bir kurs programıdır."