İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni İlan! 110 Kaymakam Adayı Alınacak

İçişleri Bakanlığı, 110 kaymakam adayı alımı için ilana çıktı. 10 Temmuz'da Ankara'da uygulanacak sınav için başvuruların 26 Mayıs ile 2 Haziran 2021 tarihlerinde alınacağı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni İlan! 110 Kaymakam Adayı Alınacak

İçişleri Bakanlığuı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfına 110 kaymakam adayı alımı yapılacağı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan ilanda, sınava başvuruların ÖSYM üzerinden 26 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında alınacağı belirtildi. 10 Temmuz'da Ankara'da saat 10.15'te uygulanacak sınava başvuru yapacak adayların mezuniyet ve diğer şartları dikkatle incelemesi gerekiyor. Sınav başvuru şartları şu şekilde sıralandı:

  • Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya;
  • Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmak.
  • Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar.
  • 1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A, 657 sayılı DMK’nın 48/A, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 274/A ve Kaymakam Adayları Yönetmeliği’nin 5. maddelerinde yer alan şartlara haiz olmak.
  • 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar).
  • Askerlikle ilişiği bulunmamak; askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ.pdf

Bekçi Alımı, Polis Alımı, Son Dakika İş Haberleri Mobil Cihazına Ücretsiz Gelsin İstiyorsan Ücretsiz Uygulamayı İndir. 

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574