Hükümetin Memur Planı Ortaya Çıktı: Bu Zamdan Sonra Hepsi Bize Oy Verecek!

Hükümet seçime 27 gün kala memur zammını duyuruyor! Seçimlerden hemen önce duyurulacak zam o kadar büyük olacak ki iktidar memurdan oyu garantileyeceğini düşünüyor.

Hükümetin Memur Planı Ortaya Çıktı: Bu Zamdan Sonra Hepsi Bize Oy Verecek!

Memurlar aylardır zam talep ederken, hükümetin memur zammı planı ortaya çıktı. Hükümet bilerek zammı son dakikaya bırakıyormuş! 

Hükümet memurlara büyük bir zam yapmayı planlıyor. Memurlar seçimlere bir ay kala zam konusunda umudu kesmişti. Ancak hükümet son dakika zammı ile memurlardan oy almayı planlıyor. Hükümete yakın bir isim tarafından sızdırılan zam planı gündemi değiştirecek cinsten.

Seçimlere Bir Ay Kala Memur Zammı Golü!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıkladığı istatistiklere göre Türkiye'de 2023 yılı itibarıyla 2.900.555 kişi memur olarak görev yapmaktadır. Hükümet bu sayı önemsediği yapacağı zamla ortaya koyacak. Memurlara 2023 yılının ilk altı ayı için yüzde 30 zam yapılmıştı. Enflasyon karşısında eriyen memur maaşlarına yapılacak zam ile iktidar memurların gönlünü yapacak.

Zam Seçime 2 Hafta Kala Açıklanacak!

İktidarın memur zammını seçim gündeminde unutulmasın diye son dakikaya sakladığı konuşuluyor. Buna göre Nisan'ın son haftası memura çok büyük bir zam duyurulacak(iktidara göre büyük). Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan memur maaşı meselesini çözmesi için Hazine Bakanı Nebati'ye talimat vermiş.

Yüzde 40'tan Fazla Olacak

Yapılacak zammın yüzde 40'tan fazla olacağı kulis bilgileri arasında. Haliyle seçimden önce zam memur hesaplarında olmayacak ancak iktidar "Haziran'da hesaplarda olacak" şeklinde kampanyayı yürütecek.