Hakim Savcı Alımı Stajında ve Hukuk Fakültelerine Girişte Önemli Değişiklik

Adalet Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada hakim savcı staj döneminin uzatıldığına yer verildi. Öte yandan Hukuk fakülteleri ile ilgili kontenjan düzenlemesinin gündemde olduğuna yer verildi.

Hakim Savcı Alımı Stajında ve Hukuk Fakültelerine Girişte Önemli Değişiklik

Hakim savcı alımında düzenleme.

Adalet Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada akademi ve adliye stajından oluşan hakim savcı adaylık döneminin 2 yıla çıkarıldığını ifade etti.

Konu ile ilgili açıklamayı Bakan Gül Twitter adresi üzerinden yaptı. Bakan Gül, "Yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık. Hayırlı olsun." dedi.

Bakan Gül diğer açıklamalarında ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu tasarrufumuz, hukuk fakültelerine giriş kontenjanı, hukuk mesleklerine giriş sınavı gibi başlıklardan oluşan “kaliteli hukukçu yetişmesi” hedefimizin bir parçası. Yine, aynı bağlamda "hâkim-savcı yardımcılığı" da gündemimizde yer alıyor.

Hâkim-savcı adaylık dönemi, 15 Temmuz sonrası zorunluluklar gereği kısaltma yetkisi işletilip bir yıla indirilmişti. Yargı Reformunda planladığımız gibi bu uygulamaya son vererek süreci iki yıla çıkardık. Meslek içi ihtisas eğitimlerini ise yenilikçi bir bakışla güçlendiriyoruz.

Yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, akademi ve adliye stajından oluşan hâkim-savcı adaylık dönemini yeniden ele alarak, iki yıla çıkardık. Hayırlı olsun."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA