Güvenlik Soruşturmasında Flaş Gelişme

Kamuya memur personel alımında güvenlik soruşturması kaldırılmıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Güvenlik Soruşturmasında Flaş Gelişme

Güvenlik soruşturmasında flaş gelişme.

Kamuya memur personel alımında uygulanan güvenlik soruşturması ile ilgili AYM kararı Kasım ayında gelmişti. AYM 'nin güvenlik soruşturmasını iptal etmesi sonrası yeniden güvenlik soruşturması gelecek mi? Kanun hazırlanacak mı soruları araştırılmaya başladı.

Hükümet ,geçtiğimiz ay TBMM 'ye sunduğu torba teklife güvenlik soruşturmasını da eklemişti. Ancak komisyondan geçmesinin ardından o madde torba yasadan çıkarıldı. 

TBMM 14 OCAK 2020 GÜNÜ AÇILIYOR

2 Ocak 2020 günü Libya tezkeresi için olağanüstü toplanan meclis, yeniden tatile girdi ve 14 Ocak 2020 gününe kadar çalışmayacak. TBMM 14 Ocak 2020 Salı günü açılacak. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle Meclis çalışmalarına uzun süredir katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu yasama yılının ilk grup konuşması için kürsüye çıkması bekleniyor.

MECLİSİN İLK GÜNDEMİ

14 Ocak 2020 günü meclisin açılması ile birlikte ilk gündem İmar Kanunu olacak. Söz konusu kanun teklifi ile kaçak yapılaşmanın önlenmesi hedefleniyor.

GÜVENLİK SORUŞTURMASI YENİDEN MECLİSE GELİYOR

Kamuya alınacak personellerin güvenlik soruşturmasına tabi tutulmasını ön gören teklifin yeniden gündeme geleceği bildirildi. 

Memuriyette güvenlik soruşturmasının yeniden getirilmesi için AK Parti 'nin çalışmaları sürdürdüğü ve meclisin açılması sonrası kanun teklifinin hazırlanarak meclise getirileceği bildirildi. 

İL EMNİYET MÜDÜRLÜKLERİ DOSYALARI GÖNDERMEYE BAŞLADI

Güvenlik soruşturması kanun teklifinin torba yasadan çıkarılmasının ardından İl Emniyet Müdürlükleri , bekleyen soruşturma dosyalarını kurumlara geri gönderdi. 

Bu nedenle kurumların , güvenlik soruşturması bekleyen adayları biran önce göreve başlatması bekleniyor.

Peki sizce kamuya memur personel alımında güvenlik soruşturması olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazın.