Güvenlik Görevlilerine Müjdeli Haber: Kritik Yasa Teklifi TBMM'de

Özel Güvenlik Görevlilerini sevindiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , güvenlik görevlilerinin özlük haklarında önemli düzenlemeler için yasa teklifi hazırlandığına yer verildi.

Güvenlik Görevlilerine Müjdeli Haber: Kritik Yasa Teklifi TBMM'de

Özel Güvenlik Görevlilerini sevindiren açıklama geldi.

Edinilen son dakika bilgilerine göre güvenlik görevlilerinin özlük haklarında bazı iyileştirmeler yapılması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. Özellikle hastanelerde zor şartlar altında çalışan güvenlik görevlileri için Türk-İş sendikasına bağlı olan Güvenlik-İş Sendikası harekete geçti.

Özel güvenlik personellerinin sosyal haklarının iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalarını tamamlayan sendika, iyileştirme maddelerini Büyük Birlik Partisine sundu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisine görüşülmesi için bir kanun teklifi verdi. Söz konusu kanun teklifinde özel güvenlik görevlilerine şehitlik ve gazilik hakkı verilmesi, fiili hizmet süresi zammı, özel güvenlik iş kolu ve taltif gibi hakların yer aldığı 6 madde bulunuyor. Teklif Plan ve Bütçe Komisyonu, İçişleri Komisyonu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda görüşülecek.

Güvenlik-İş Başkanı Ömer Çağırıcı kanun teklifi ile ilgili yaptığı açıklamada,  "314 bin özel güvenlik görevlisi arkadaşımız gece gündüz zor şartlarda çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda bir hastanede hasta yakınlarına bir tavsiyede bulundu diye güvenlik görevlisi arkadaşımızın üzerine kaynar su döküldü. Bu arkadaşlarımızın da ailesi var. Sosyal haklar çalışan her kesim için iyileştirilmeli. Bu yüzden Büyük Birlik Partisinin verdiği kanun teklifini çok önemsiyoruz. Beklentimiz Genel Kurul'da kabul edilerek yasalaşması yönünde" ifadelerini kullandı.

İşte teklif ile gelen yeni düzenlemeler.

Güvenlik görevlilerinin de 'taltif' olarak adlandırılan para ödülü hükümlerinden diğer emniyet teşkilatı mensupları gibi yararlanması isteniyor.

Özel güvenlik görevlisinin, görevi başındayken yaşadığı, çalışamaz hale getiren olaylar sonucu tazminat ödenmesi ile hayatını kaybetmesi sonucu mirasçılarına tazminat ödenmesi talep ediliyor.

Tazminatın yanı sıra şehitlik ve gazilik unvanı da talepler arasında.

Polis, asker, bekçi gibi güvenlik mensuplarının yararlandığı fiili hizmet süresi yıpranma payı ve zammı hakkından yararlanmaları isteniyor.

Kamuda çalışırken Taşeron yasası ile kadroya geçen güvenlik çalışanlarının aynı işi yapmalarından dolayı 5188'e tabi çalışan tüm tüm çalışanların güvenlik iş kolundaki sendikalara üyeliğinin devam etmesi bekleniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara
Kaynak Memurlar