Güney Marmara Kalkınma Ajansına Personel Alımı Yapılacak

Güney Marmara Kalkınma Ajansına Personel Alımı duyurusu 17.01.2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmış, ilgili duyuruda Son başvuru tarihi 21.02.2020 tarihi olduğu belirtilmişti. Başvuru işlemleri 21 Şubat'a kadar devam edecek.

Güney Marmara Kalkınma Ajansına Personel Alımı Yapılacak

Güney Marmara Kalkınma Ajansına Uzman ve İç Denetçi unvanlarında personel alınacağını duyurdu.Sınav şeklinin sözlü olacağı ve 28.02.2020 tahinde yapılacağı belirtildi. Güney Marmara Kalkınma Ajansına alınacak uzman personellerin Şehir ve Bölge Planlama, Harita Mühendisliği, Mühendislik, İktisat, İşletme, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler mezunlarından olacağı açıklandı. 

Resmi duyuruda başvuru yapmak isteyen adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği belirtilirken, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

1. UZMAN PERSONEL VE İÇ DENETÇİ İÇİN ARANAN GENEL ŞARTLAR
1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
3. Affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak
4. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak,
5. Akıl hastalığı veya sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmaya engel bir durum olmamak.
6. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak (son başvuru tarihi itibariyle en az 1 yıl ertelenmiş olmalıdır.)


2. UZMAN PERSONEL İÇİN SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI
2.1 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Puanı İle Başvuracak Adaylar İçin:
a) Üniversitelerin mühendislik, şehir ve bölge plânlama, harita mühendisliği, iktisat, işletme, maliye, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler dallarından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim
kurumlarından lisans düzeyinde mezun olmak,
b) Sınav başvuru tarihinden önceki 5 yıl içinde İngilizce dilinden YDS’den en az 70 puan C) düzeyinde veya dil yeterliği bakımından bunlara denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan asgari (C) düzeyine karşılık gelen puanın eşdeğerini sağlayan belgeye başvuru tarihi itibarıyla sahip olması,*
Denklik tablosuna ÖSYM’ nin aşağıdaki linkinden ulaşılabilir:

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu25022016.pdf

* YDS ile denkliği bulunmayan YÖKDİL sınavının Ajansımız personel alım sınavında geçerli başvuru şartı olarak kabul edilmesi mevzuat uyarınca mümkün değildir.

c) KPSS puanı ile başvuracak adaylar için, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından; 22-28-29 Temmuz 2018 ve 14-20-21 Temmuz 2019 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) mezun oldukları öğrenim dalları itibariyle ilgili
puan türlerinin en az birinden 80 puan almış olmak.

Başvurular, 7 Şubat 2020 tarihinden başlayarak 21 Şubat 2020 tarihi saat 23.59'a kadar sinavbasvuru.sanayi.gov.tr internet adresinde bulunan Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sınav Başvuru bağlantısından yapılacaktır.