Görev Süresi Dolmayan PTT Müdür Yardımcısına 847 Bin Lira Ödendi

PTT'den son dakika haberi geldi. Sayıştay tarafından yapılan açıklamada üst düzey personele verilen tazminata yer verildi.

Görev Süresi Dolmayan PTT Müdür Yardımcısına 847 Bin Lira Ödendi

PTT üst düzey personelinin sözleşmesi Sayıştay'a takıldı.

Sayıştay tarafından bir rapor yayımlandı.  Söz konusu raporda PTT Bilgi Teknolojileri A.Ş.'nin genel müdür, genel müdür yardımcısı gibi personeller için imzalanan toplu sözleşmede , görevlerinden ne suretle alınırsa alınsın kendilerine brüt ücretin 36 katı kadar para verileceği ve bunun 1 hafta içinde ödenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi. 

O GEREKÇELER DE ENGEL DEĞİL

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk bugün kaleme aldığı yazısında, sözleşmede, 'hırsızlık ve yüz kızartıcı suç işlenmesi durumunda sözleşmenin feshedilmesini' öngören İş Kanunu'nun 25. maddesinin ödeme yapılmasına engel olmayacağı da açıkça hüküm olarak yer aldı.

Sayıştay tarafından yapılan açıklamada, "Şirket, hırsızlık yapması, güveni kötüye kullanması gibi durumlarda personel ile olan sözleşmesini feshetse dahi bu cezai tutarı ödemek zorunda kalacaktır" denildi. 

GÖREV SÜRESİ DOLMADIĞI HALDE BİR GENEL MÜDÜR YARDIMCISINA 847 BİN LİRA ÖDENDİ

Sayıştay tarafından açıklanan raporda, "Sözleşmenin imzalandığı tarihten başlayarak hesaplanacak 3 yıllık süre içinde her ne suretle ve/veya sebeple olursa olsun (İş K. 25. madde dahilinde bir sebebe de dayansa) sözleşmenin şirket tarafından feshi halinde şirket; personelin son olarak aldığı giydirilmiş brüt ücretin 36 katı tutarında bir cezai şartı, yasal alacaklara ilave olarak, dava açılmasına yahut ihtara gerek olmaksızın bir haftalık süre içinde defaten ve peşinen personele ödemekle yükümlüdür" maddesinin 'basiretli tüccar' anlayışına aykırı olduğunu vurgulayan Sayıştay, "Şirketin üst yönetimde (genel müdür, genel müdür yardımcıları) istihdam ettiği kişiler ile imzaladığı iş sözleşmelerinin şirketi zorda bırakacak şekilde yapıldığı görülmüştür" denildi. 

2019'DA REKOR ZARAR

PTT, 2019 yılını 1.2 milyar lira gibi rekor bir zararla kapatmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA