Giresun'da Promosyon Krizi: Sağlıkçılar İsyan Etti, İhale İptal Edildi!
Giresun'da 7 binden fazla sağlık çalışanının merakla beklediği banka promosyon ihalesi, bankaların sunduğu düşük teklifler nedeniyle iptal edildi. Sağlıkçılar 120 bin TL beklerken, en yüksek teklifin 74 bin TL'de kalması büyük tepki topladı.
Giresun'da görev yapan 7 binden fazla sağlık personelini ilgilendiren maaş promosyonu ihalesi, bankaların beklentilerin çok altında teklif vermesi üzerine Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Sağlık Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi sonrası yapılan ilk ihale olma özelliği taşıyan süreç, sağlık çalışanları için hayal kırıklığıyla sonuçlandı.
İhale, 60.000 TL açılış bedeliyle başladı. Ancak beş tur süren artırmanın sonunda bankaların ulaştığı en yüksek rakam 74.000 TL oldu. İhale komisyonu, bu teklifi "yetersiz" bularak ihaleyi sonlandırma kararı aldı. Bu karar, yüksek promosyon bekleyen sağlık çalışanlarından tam destek gördü.
Sosyal medyada duruma tepki gösteren çok sayıda sağlık çalışanı, bankaların rekor kârlar açıklamasına rağmen promosyonlarda adeta anlaşmış gibi düşük teklifler verdiğini savundu. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında promosyonların önemine dikkat çeken çalışanlar, emeklerinin karşılığını almak istediklerini belirtti.
Sağlıkçıların tepkisini artıran bir diğer gelişme ise Keşap Belediyesi'nin yaptığı promosyon anlaşması oldu. Daha az personele sahip olmasına rağmen Keşap Belediyesi çalışanlarının 80.100 TL promosyon alacak olması, Giresun'daki sağlık personeli için önemli bir referans noktası haline geldi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, süreci yakından takip ettiklerini vurguladı. Ekiz, "Çalışanlarımız 100-120 bin lira gibi bir promosyon beklerken, bankaların 65-70 bin liralık tekliflerle masaya oturması kabul edilemez. Türkiye genelinde ortalama 100 bin lira bandındayken Giresun'da bu rakamların altında kalınmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
İptal edilen ihalenin, yaklaşık bir ay içinde daha yüksek bir başlangıç bedeliyle yeniden yapılması bekleniyor. Sağlık çalışanları ve sendikalar, yeni ihalede bankaların daha adil ve rekabetçi bir teklif sunmasını umut ediyor.