Geçici, Vekil ve Fahri Diyanet Çalışanlarına Kadro Açıklaması

TBMM 'de vekil ve geçici statüde çalışan imam-hatip veya müezzin kayyumlar ile vekil ve fahri olarak çalışanlara kadro için çağrı geldi.

Geçici, Vekil ve Fahri Diyanet Çalışanlarına Kadro Açıklaması

Mustafa Kalaycı 'dan imam hatip- müezzin kayyumlar ve vekil ile fahri diyanet çalışanlarına kadro açıklaması.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda bugün Cumhurbaşkanlığı, Millî İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığının bütçe, kesin hesap ve Sayıştay raporları; Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Millî Saraylar İdaresi Başkanlığının bütçe ve kesin hesapları; Devlet Arşivleri Başkanlığının bütçesi; Başbakanlık, Kalkınma Bakanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün kesin hesapları ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ile Yatırım Ofisi Başkanlığı 2020 yılı bütçesi görüşülüyor.

Bütçe görüşmeleride sıra Diyanet İşleri Başkanlığı 'na gelince söz alan Mustafa Kalaycı şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcım, bakınız, size bağlı Diyanet teşkilatında kadrolu, sözleşmeli, vekil, fahri, geçici gibi çeşit çeşit statüler bulunmaktadır. Vazifeleri aynı olmakla birlikte aldıkları maaş, hakları ve imkânları farklıdır. Aynı görevlerde aynı işi yapan çalışanlar arasında ayrımcılık yapılması Diyanet teşkilatına yakışmamaktadır. Her şeyden önce kul hakkı söz konusu olup bu hususa öncelikle ve özellikle Diyanet teşkilatında hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Vekil ve geçici statüde çalıştırılan kardeşlerimiz KPSS ve ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yeterlilik sınavlarını ve her sene müftülüklerce yapılan mülakatları hakkıyla geçerek vazifelerini yapan donanımlı insanlardır, Kur'an ve din gönüllüleridir. Diyanet İşleri Başkanlığında vekil ve geçici statüde çalışan imam-hatip veya müezzin kayyumlar ile vekil ve fahri olarak çalışan öğreticiler kadroya alınmalıdır."

KAMUBULTENİ.COM | ANKARA