FETÖ'nün Mahrem Yapılanmasına Dev Operasyon: Aralarında Doktor ve Öğretmenlerin de Bulunduğu 35 İsim Tutuklandı

İstanbul merkezli 27 ilde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen dev operasyonda gözaltına alınan 72 şüpheliden 35'i tutuklandı. Tutuklananlar arasında aktif görevdeki öğretmen, doktor ve akademisyenler de bulunuyor.

FETÖ'nün Mahrem Yapılanmasına Dev Operasyon: Aralarında Doktor ve Öğretmenlerin de Bulunduğu 35 İsim Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik 27 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 72 şüpheliden 35'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Soruşturma dosyasında, şüphelilerin örgütün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı oldukları, Bank Asya'da şüpheli hesap hareketlerinin bulunduğu ve ardışık aramalarla iletişim kurdukları belirlendi. Örgüt içinde 'mahrem imam' olarak faaliyet gösterdikleri iddia edilen isimler de operasyonun hedefindeydi.

H haklarında gözaltı kararı çıkarılan 80 şüpheli arasında dikkat çeken profiller yer aldı. Şüphelilerden 23'ünün aktif görevde olan öğretmen, doktor ve araştırma görevlisi olduğu tespit edildi. Listede ayrıca farklı kurumlarda görevli 40 kamu personeli ile 40 özel sektör çalışanı da bulunuyordu.

Gerçekleştirilen baskınlarda 72 kişi yakalanırken, firari durumda olan 8 şüphelinin yurt dışına kaçtığı anlaşıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 11'i, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 61 zanlıdan 35'i, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 26 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.