Evde Bakım Maaşı Kararı Resmi Gazete'de!

Evde bakım maaşıyla ilgili yeni düzenlemeler resmi gazetede yayımlandı. Bakıma muhtaç kişilerin ailelerine destek ödemeleri için başvuru ve değerlendirme süreçleri belirlendi. Yönetmelik, mevcut yardımdan yararlananları da kapsıyor.

Evde Bakım Maaşı Kararı Resmi Gazete'de!

Evde bakım maaşı hizmetiyle ilgili olarak önemli değişiklikler yapılarak yeni düzenlemeler resmi gazete üzerinden yayımlanarak resmi olarak yürürlüğe girdi. Evde bakım maaşı artık bu şekilde ödenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bakıma muhtaç kişilerin ailelerine destek sağlamayı amaçlayan evde bakım maaşı ödemeleri için yeni kararlar alındığı resmi gazete aracılığıyla kamuoyuna duyuruldu. Evde bakım maaşıyla ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz...

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar dikkat! Evde bakım maaşı hizmetinden yararlanan kişileri yakından ilgilendiren konuyla ilgili gelişmeler şu şekildedir:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan ve bakıma muhtaç kişilerin ailelerine destek olmayı hedefleyen yeni kararlar alındığı bildirildi. Bu destek ödemelerinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi ailelerin başvuru işlemleri, değerlendirme süreci ve ödeme gibi diğer konularla ilgili usul ve esaslar belirlendi ve yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Evde bakım maaşı için alınan yeni karar nedir? Resmi Gazete'de yayımlanan evde bakım maaşı yönetmeliğine göre, tam bağımlı çocuklar için "Çok İleri Düzeyde Özürlü" (ÇİDÖ), "Belirgin Özürlü" (BÖ) ve "Özel Koşullu Özürlü" (ÖKÖ) raporlarına sahip olan çocuklara bu destek ödemelerinin yapılacağı belirtilmektedir.

Ayrıca günlük faaliyetlerini önemli ölçüde yerine getiremeyen kişilerin de destek ödemelerinden yararlanabileceği ifade edilmektedir. Ayrıca günlük yaşamını başkasının yardımı ve bakımı olmadan sürdüremeyen kişilerin de evde bakım yardımı başvurusu yapabileceği aktarılmıştır.

Bakım heyeti tarafından onaylanmış evde bakım ihtiyacı olan kişilere, evlerinde bakım sağlamak isteyen kişilere hanede yaşayan kişi başına düşen net asgari ücretin 2/3'ünden az olması durumunda evde bakım yardımı yapılacağı açıklanmıştır.

Yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanan tarihten önce yardımdan yararlanan kişilerin evde bakım yardımı ödemelerine devam edileceği konusunda duyuru yapılmıştır.