Ev sahibi ve kiracılara 20 Mayıs duyurusu yapıldı! e-Devlet üzerinden yapılacak: Sistem değişti, herkes bunu yapacak

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren çok önemli bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda sistemin değiştiği ve artık e-Devlet üzerinden yapılabileceği paylaşıldı.

Ev sahibi ve kiracılara 20 Mayıs duyurusu yapıldı! e-Devlet üzerinden yapılacak: Sistem değişti, herkes bunu yapacak

Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Bu kapsamda yeni düzenleme yapıldı ve kira sözleşmelerinin değiştiği ifade edildi. Bu doğrultuda e-Devlet üzerinden yapılacağı ifade edilerek harekete geçildiğin ve eylem planı hazırlandığı bildirildi. Eylem planı kapsamında bakanlık tarafından bir açıklama yapıldı ve detaylar aktarıldı. Söz konusu düzenlemenin ise Türkiye genelinde 2024 yılının sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

EYLEM PLANI YÜRÜRLÜĞE KONULDU

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren karar alındığı belirtilerek kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılacağı bildirildi. e-Devlet üzerinden yapılabilmesi için çalışma başlatıldığı belirtilerek bu uygulama ile beraber kayıtdışılığın önüne geçilmesinin hedeflendiği aktarıldı. Bu düzenleme ve yeni uygulama hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirildiği bildirildi ve 2023-2025 dönemini kapsayan, “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nın yürürlüğe konulduğu bildirildi.

BAKAN NEBATİ AÇIKLAMA YAPTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından eylem planının detaylarına ilişkin de açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz"

2024 SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Yeni düzenleme kapsamında kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceği bu düzenlemenin tamamen 2024 yılının sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.