ESİM-SEN Ankara'da Seslendi 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılmalı'

Kamu kurumlarında çeşitli unvanlarda çalıştırılan yardımcı hizmetler sınıfı personeli bulundukları kadroların netleştirilmesini talep etti.

ESİM-SEN Ankara'da Seslendi 'Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılmalı'

Katılımcılar iş tanımsızlığına dikkat çekmek için kafalarına koruyucu baret takarak bir tarafı takım elbisesi, bir tarafı aşçı forması, bir tarafı hizmetli tulumu olan kıyafet giydi. Emniyet Sivil Memurları Sendikası (ESİM-SEN) Ankara Kızılay’da bulunan İzmir 2 Caddesi'nde basın açıklaması yaptı. Açıklamada katılımcıların giydikleri elbise dikkat çekti.

Kafalarına koruyucu baret takan katılımcılar bir tarafı takım elbisesi, bir tarafı aşçı forması, bir tarafı hizmetli tulumu olan giysi giydi. Açıklamayı ESİM-SEN Genel Başkanı Ahmet Sağlam yaptı. Sağlam, “Kamu kurumlarında çeşitli unvanlarda teknisyen yardımcısı, hizmetli, aşçı, kaloriferci, dağıtıcı, terzi, berber, garson, bahçıvan, matbaacı gibi görev yapan ve sayıları 105 bin olan yardımcı hizmetler sınıfı personeli, bulundukları sınıftan kaynaklı olarak bir çok maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadır. Yaptığı hizmete karşılık aynı saygınlığı ve taktiri görmemektedir. Görev tanımı netleştirilmediği için unvanı ile uygunsuz işlerde çalıştırılmaktadır. Kadro unvanlarına ilişkin görevlerin sınırının belirtilmemiş olması bu personele kurumlarında pek çok işi gördürülebileceği personel olarak bakılmasına neden olmaktadır” dedi.

Devlet Memuru Kanunu olan 657 sayılı kanunda hizmetli sınıfları arasında sadece yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge belirtilmediğini ifade eden Sağlam, “Ek gösterge belirlenirken bir hizmet sınıfına dahil personelin tamamının dışarıda tutulmasının rahatsızlık yaratmasının yanı sıra ek göstergeden yararlanamadıkları için yardımcı hizmetler sınıfı personelinin aylık ücretleri ve emeklilik hakları memurlar arasında oldukça düşük seviyede bulunmaktadır” diye konuştu.

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'u da misafir eden Emniyet Sendikası üyeleri, kurum içerisinde yaşadıkları sorunları anlatarak bunların çözümü için TBMM'den beklentilerini dile getirdi. 

Sorunların çözümü aşamasında İYİ Parti ve şahsı adına tüm çalışmalara yardımcı olacağını belirten Konya Milletvekili, kendisinin de sendika kökenli olduğunu, sivil memurların çalıştıkları kurumlarda yaşadıkları sorunları yakından takip ettiğini söyledi. Yokuş, "Hayatımın 30 yılından fazlası sendikacılık içerisinde geçti. Hak mücadelesini bilirim. Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı'nın kuruluşundan Türkiye Kamu-Sen'e kadar yıllarımızı mücadeleye adadık. Sizlerin sorunlarını biliyoruz. Allah nasip etti Konya milletvekili seçildim. Bundan sonra sivil memurlarımızın sorunlarını meclisimizde sık sık gündeme getirecek, onların çözümü için gücümüzün yettiğince gayret göstereceğiz." dedi.