"Emeklilere İki Bayramda da En Az 1500'er Lira Verilmeli, Enflasyon Oranında Her Yıl Zam Yapılmalı"

Emeklilere verilen bayram ikramiyesinin en az 1500 lira olması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, emeklilere bayram ikramiyelerine de her yıl enflasyon oranında zam yapılması gerektiğini söyledi.

"Emeklilere İki Bayramda da En Az 1500'er Lira Verilmeli, Enflasyon Oranında Her Yıl Zam Yapılmalı"

Emeklilere 3 yıldır verilen ikramiyelerin herhangi bir artış göstermeden 1000'er TL şeklinde bayramlarda ödendiğini, enflasyon verilerinin dikkate alınmadığını belirten Konya Milletvekili, değişen şartlar ve geçim zorlukları nedeniyle emeklilerin daha fazla mağdur edilmemesi için emekli ikramiyelerinin 1500 TL olarak düzenlenmesi ve her yıl enflasyon verileri dikkate alınarak zamlanarak ödenmesi gerektiğini söyledi. Emekli ikramiyelerine artış yapılmamasının hakkaniyetli olmadığını söyleyen Yokuş, "Emeklilere ve memurlara senede 2 kez 1500 lira bayram ikramiyesi verilmeli, her yıl enflasyon oranlarına göre zam yapılmalıdır" dedi. 

Bir şunu diyen bir yazı 'MADDE GEREKÇELERİ MADDE 1- 5510 sayılı Kanuna göre çalışan memurlara Ramazan ve Kurban Bayramlarında 1.500 TL bayram ikramiyesi verilerek, her yıl tüketici fiyatları endeksi artışları oranında artırılması amaçlanmaktadır. MADDE 2- 5510 Sayılı Kanunun EK MADDE 18' sinde yer alan "Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.000'er TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir. İbaresinin "Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında 1.500 TL ödenir" şeklinde değiştirilmesi ön görülmektedir. MADDE Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin her yıl tüketici fiyatları endeksi artışı oranında ayarlanarak ödeme yapılması hedeflenmektedir. MADDE3 Yürürlük maddesidir. MADDE Yürütme Maddesidir.' görseli olabilir

Konuyla ilgili bir de kanun teklifi verdiğini hatırlatan Konya Milletvekili, "KYK borcunu ödeyemeyen genç işsizlerimiz, Asgari ücretlilerimiz, emeklilikte yaşa takılanlar, taşeronda kadro bekleyenler, uzman çavuşlar ve diğer çözüm bekleyen vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizi millet seçti, milletin sorunlarını dile getirmek bizim görevimiz. Biz bu görevi layıkıyla yapmak adına, toplumumuzun tüm kesimlerinin sorunlarını dile getirmeye, çözüm aramaya devam edeceğiz. Umarız iktidar bu vatandaşlarımızın sesini duyar da çözüm üretir. Bizim başka gayemiz yok."