Emekli Zammı Son Durum 2023! SSK ve Bağkur Emekli Maaşları Temmuz Zammı Hesaplaması Yapıldı

Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı ile ilgili temmuz ayında da pek çok kişi araştırma yapıyor.

Emekli Zammı Son Durum 2023! SSK ve Bağkur Emekli Maaşları Temmuz Zammı Hesaplaması Yapıldı

Altı aylık enflasyon verisi ile emekli maaşlarına yapılacak zam belirlendiği için emekliler de maaş zammı ile ilgili araştırmalara başladılar. Bu kapsamda, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam merak konusu oldu. Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı ile ilgili dört aylık enflasyon oranları ile hesaplama yapılıyor.

Emekli Zammı Temmuz 2023

TÜİK, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon rakamlarını geçtiğimiz süreçte açıkladı. Söz konusu veriler neticesinde yapılan hesaplamaya göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için dört aylık zam oranı yüzde 15,21 olarak hesaplandı. Yüzde 15,21 oranı henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam, mayıs ve haziran ayının ardından netlik kazanacak.

SSK ve Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar?

Milyonlarca emeklinin maaş zammı, temmuz ayında netlik kazanacak. Bu kapsamda, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamları yakında takip edilecek. Enflasyon verilerinin yanı sıra, emekli maaşları için farklı oranlar da gündeme geliyor. Temmuz ayında emekli maaşlarında yüzde 30 oranında artışa gidilmesi durumunda, en düşük emekli maaşı 9.750 TL seviyesine yükselmiş olacak.