Emekli Maaşına ve Bayram İkramiyelerine Yapılacak Zam Oranı Kesinleşti!

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi zammı: Temmuzda büyük artış bekleniyor, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye kadar çıkacak.

Emekli Maaşına ve Bayram İkramiyelerine Yapılacak Zam Oranı Kesinleşti!

Emekli maaşı ve bayram ikramiyesi zammıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Öncelikle, Ramazan Bayramı için yapılan zammın ardından Kurban Bayramı ikramiyelerine de bir zam yapılması beklentisi ortaya çıktı.

TEMUZ AYINDA ZAM GÖRÜLECEK

2023 yılı, zamların ardı ardına geldiği bir yıl oldu. Genel seçimlerin de etkisiyle, kamu işçilerine yapılan zammın ardından en düşük memur maaşının açıklanmasıyla birlikte gözler şimdi asgari ücret ve emekli maaş zammına çevrildi. Milyonlarca emeklinin Kurban Bayramı'na rahat bir şekilde gireceği belirtilirken, Kurban Bayramı ikramiyelerine de zam yapılacağı ifade edildi. Bunun yanı sıra, Temmuz ayında emekli maaşlarına da bir zam yapılacağı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya ziyareti sırasında emeklilere müjdeli haberi duyurdu. Temmuz ayında emekli maaşlarında önemli bir artışın yaşanacağını belirten Erdoğan, Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi ödemelerinin yapılacağını ve bayram ikramiyesinin zam için hesaplamalar yapıldığını açıkladı. Daha önce 2000 TL olarak belirlenen bayram ikramiyesinin artacağı belirtildi.

İKRAMİYE VE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ZAMMI

İlk bilgilere göre, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin lira olması beklenirken zam beklentileri artıyor. Erdoğan'ın bir diğer müjdesi ise en düşük emekli maaşına yapılan zamla ilgiliydi. Hatırlanacağı üzere, en düşük emekli maaşı Mart ayında 5500 TL'den 7500 TL'ye yükseltilmişti. Temmuz ayında en düşük emekli maaşına da önemli bir zam yapılması bekleniyor ve en düşük emekli maaşının 10 bin liraya kadar çıkabileceği ifade ediliyor.