Emekli Maaşına Büyük Zam Geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, emeklilere yapılan zammın memur maaşlarındaki artışla birlikte gerçekleşeceğini belirtti.

Emekli Maaşına Büyük Zam Geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda açıklamalarda bulundu. Nebati, memur maaşlarının artışını örnek göstererek, emeklilerin de bu artıştan faydalanacağını belirtti.

Bakan Nebati, Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen "Basın Mensupları ile Değerlendirme Toplantısı"nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Emekli maaşlarına yapılacak zam hakkında önemli açıklamalar yapan Bakan Nebati, çalışan ve emekli kesimin refahını artırmak için gerçekleştirdikleri iyileştirmelerin etkili olduğunu dile getirdi.

Nebati, "İnşallah temmuz ayında çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız. EYT düzenlemesini, yüzyılın felaketine rağmen yürürlüğe koyduk, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tuttuk. En düşük memur maaşını 22 bin lira seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışların otomatik olarak memur emeklilerine de yansıyacağını tekraren ifade etmiş olayım." diye konuştu.

Ayrıca, Nebati, kamu işçilerinin ücretlerinde yüzde 45 oranında refah payı dahil bir artış gerçekleştirdiklerini ve 45 bin öğretmen ile 3 bin 500 engelli öğretmenin atamasını yaptıklarını hatırlatarak, Türkiye'yi eğitim alanında bir yüzyıl haline dönüştüreceklerini ifade etti.