Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi: İşte Meclise Geleceği Tarih

Son dakika haberi: Kamu personellerine ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi. İşte ek gösterge meselesinin mecliste görüşüleceği tarih.

Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi: İşte Meclise Geleceği Tarih

Ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi.

1.6 milyon kamu personelinin büyük bir merakla beklediği 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre kamu personellerine ek gösterge zammı için geri sayım bitiyor. Söz konusu düzenleme yeni dönemde meclise geliyor. 

SEÇİMDEN ÖNCE MÜJDELENMİŞTİ

24 Haziran günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gelen ek gösterge müjdesinin ardından büyük bir merakla düzenlemeyi bekleyen kamu personellerinin , bu bekleyişi sona eriyor. Çalışmalara başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk iş olarak görüşeceği konulardan biri ek gösterge meselesi.

MAYIS 'TA MECLİS 'TE OLACAK

Söz konusu yeni düzenleme için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile ilgili bakanlıkların çalışmaları devam ediyor.

Öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerine verilecek ek gösterge zammı DMK'ya eklenecek ve kamu personellerinin emekli maaşları ile emekli ikramiyeleri artacak. Ahaber 'in aktardığı son dakika bilgisine göre ek göstergenin Mayıs ayında meclise geleceği belirtildi. 

TÜM KAMU PERSONELLERİ FAYDALANSIN TALEBİ

Memur sendikalarınca, 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin yükseltilmesi bekleniyor.

EMEKLİLER DE FAYDALANACAK

Düzenlemeden emekli olan vatandaşlar da yararlanacak.