EGM'ye Kurbağa Adam Polisi Alınacak

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda kurbağa adam sınavının açılacağı ve başvuruların alınacağı bildirildi.

EGM'ye Kurbağa Adam Polisi Alınacak

EGM Kurbağa Adam alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Açıklamada polisler arasından kurbağa adam yapılacağına yer verildi. 

EGM Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü Dalış Hizmetleri Yönetmeliği hükümlerine göre yapılacak  Kurbağa Adam Adayı seçme sınavında yeterlilik göstererek başarılı olan ve yapılacak başarı sıralamasındaki ilk 4 Amir ve ilk 28 polis memuru personele eğitim vermek üzere Kurbağa adam temel eğitim kursu düzenlenmesi EGM makamı ile uygun görülmüş ve bu kapsamda sınav açılmıştır.

Aşağıdaki şartları taşıyan ve kurbağa adam olmak isteyen polislerin başvurularını yapması gerekmektedir. Alınacak doktor raporu polisler tarafından çalışılan birime teslim edilecektir. Öte yandan ilana başvuracak polisler için amirlerinin görüşleri de alınacak. 

Kurbağa adam alımında başvuru şartları şu şekilde;

- Emniyet hizmetleri sınıfı personeli olmak

- Asaleti tasdik edilmiş olmak

- 30 yaşından gün almamış olmak (31.12.1990 sonrası doğmuş olmak)

- Son 3 yıl içerisinde kademe ilerlemesinin durdurulması veya ikiden fazla aylık kesimi cezası almamış olmak

- Sağlık açısından havuz/deniz ve kara sporları sınavlarına girmeye bir engeli bulunmadığını doktor raporu ile belgelemek

- Polis memuru,Başpolis memuru,Komiser Yardımcısı veya Komiser rütbesinde olmak

- Başvurunun yapılacağı tarih itibariyle daire başkanlığınca belirlenecek diğer şartlara sahip olmak (Yüzme biliyor olmak,Birim amirince talebin uygun görülmesi)

Kadın erkek polisler bu sayfada: TIKLA KATIL