EGM'de Önemli Değişiklik-TBMM'de Kabul Edildi (Atama-Yaş Şartı-Terfi-Taltif)

Emniyet teşkilatında yapılan değişiklik TBMM Genel Kurulu 'nda kabul edildi. Kabul edilen teklifte atamalar, terfiler, PAEM alımında yaş sınırı ve taltif ödemelerinde değişiklikler yapıldı.

EGM'de Önemli Değişiklik-TBMM'de Kabul Edildi (Atama-Yaş Şartı-Terfi-Taltif)

EGM 'de değişiklikler yapıldı.

TBMM Genel Kurulu 'nda İçişleri Bakanlığı bünyesindeki kolluk kuvvetlerini ilgilendiren düzenlemeler görüşüldü. Genel Kurul 'da Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin ilk 10 maddesi görüşüldü.  Komisyonda yapılan görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Teklifteki ilk 10 maddenin görüşülüp kabul edilmesinin ardından Emniyet Teşkilatı 'nda değişiklikler kesinleşti. 

TERFİ İÇİN 2  YIL BEKLEYECEKLER

Söz konusu teklifte yapılan değişikliklere baktığımızda 2. sınıf emniyet müdürünün bir üst rütbeye terfi edebilmesi için en az bekleme süresi 2 yıla çıkacak. 

TERFİ EDEMEYEN GÖREV SÜRESİ UZATILACAK

Bir rütbede 5 yıl boyunca terfi alamayan emniyet amiri ve emniyet müdürlerinin görev süreleri 4 yıl uzatılacak. 

PAEM 'DE 45 YAŞ ŞARTI KALKTI

Meslek içi komiser yardımcısı alımında daha önce 45 olan yaş şartı kaldırldı. 

TALTİFLER

Emniyet personelleri para mükafatı , başarı belgesi, üstün başarı belgelerei veya şerit rozet ödülleriyle taltif edilecek.

İL DIŞI YAPILACAK GÖREVLENDİRMELER

Başka şehirde ihtiyaç olması durumunda çevik kuvvet birimlerinin yanı sıra diğer emniyet personelleri de geçici olarak başka şehre gönderilecek. .

Yapılan diğer değişiklikler şu şekilde;

"Terörle mücadele görevi sırasında veya bu görevlerinden dolayı kaybolan, alıkonulan emniyet personelinin aileleri, personel hakkında gaiplik kararı verilinceye kadar personelin aylıklarını alabilecek, her türlü sosyal hak ve yardımlardan yararlanabilecek.

AKADEMİ 'DEN MEZUN OLANLAR..

Polis Akademisi'nden mezun amirlerle, memurluktan amirliğe geçen personel arasındaki farklılık kaldırılarak üniversite mezunu amirler (A) grubu, yüksekokul ve daha aşağı derecede eğitime sahip amirler (B) grubu amir sayılacak."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA