EGM, WhatsApp'ın Yerine Kullanacağı Uygulamayı Açıkladı: Yıldız Kurumsal Uygulamasına Geçiliyor

EGM'den son dakika açıklaması geldi. Cumhurbaşkanlığı ve MSB'nin WhatsApp kararının ardından açıklama yapan Emniyet, yeni bir uygulamaya geçileceğini söyledi.

EGM, WhatsApp'ın Yerine Kullanacağı Uygulamayı Açıkladı: Yıldız Kurumsal Uygulamasına Geçiliyor

EGM, WhatsApp yerine bu uygulamayı kullanacak.

WhatsApp, geçtiğimiz 4 Ocak günü flaş bir karara imza atarak gizlilik ilkesini güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Söz konusu bildirimde , belirtilen kuralların 8 Şubat 2021 tarihinden sonra geçerli olacağı ve kullanıcıların WhatsApp üzerinde kullandığı hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılacağını ,bunun için kullanıcı onayı gerektiğini ifade etmişti. Bu bildirimin kabul edilmemesi durumunda ise uygulama 8 Şubat tarihinden sonra kullanılmayacak. 

CUMHURBAŞKANLIĞI VE MSB BİP'E GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Milli Savunma Bakanlığı önceki gün açıklama yaptı ve skandal kararı sonrası Whatsapp uygulamasını terk ederek haberleşme gruplarını BiPMobil'e taşıma kararı alındığını duyurdu. 

EGM KARARINI AÇIKLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü de almış olduğu kararla ios ve android telefonlarından indirilebilen, kripto özelliği bulunan Yıldız Kurumsal mobil haberleşme uygulamasını kullanacak.