EGM 90 Hizmetli alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Sözlü Mülakat Konuları

EGM bünyesine yapılacak 90 hizmetli alımı için başvurular 29 Ocak günü sona erdi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

EGM 90 Hizmetli alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İşte Sözlü Mülakat Konuları

EGM hizmetli alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay bir ilan yayımladı ve lise mezunları arasından farklı illere hizmetli memuru alımı yapacağını duyurdu. KPSS 70 puan şartı ile yapılan memur alımında başvurular geçen hafta alındı. 29 Ocak 2021 günü başvuruların sona ermesinin ardından adaylar , sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. 

ALIM YAPILAN YERLER

EGM tarafından açıklanan tabloda aşağıdaki illere alım yapılacağına yer verildi:

BAŞVURU SONUÇLARI BEKLENİYOR

EGM 90 hizmetli alımı başvuru sonuçları için bekleyiş devam ediyor. EGM'den yapılan açıklamada sonuçlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"2020 yılı KPSS-P94 puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.  Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecektir. Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır."

Sonuçların açıklanma tarihi henüz belli değil. Her il için alınacak sayının 5 katı kadar aday mülakatlara alınacak. Toplamda 450 kişi sözlü mülakata alınacak.

SÖZLÜ MÜLAKAT OLACAK

Sözlü mülakata alınacak adaylara aşağıdaki konulardan sorular sorulacak:

    a) Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği,
    b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü,
    c) Genel yetenek ve genel kültürü,
    ç) Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
    d) Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek gerçekleştirilecektir"

Sonuçlar açıklandığında haberdar olmak için TIKLAYIN