Eğitim İş Sendikası Üye Sayısını İkiye Katladı

Eğitim İş Sendikası Serik Temsilciliği üye sayısını ikiye katlayarak güçlendi.

Eğitim İş Sendikası Üye Sayısını İkiye Katladı

Serik Eğitim İş Sendikası Temsilciliği Başkanı, Şafak Erdoğan, geçen yıl 156 olan üye sayılarını bir yıl içinde 186 kişi daha ekleyerek 342'ye çıktığını belirtti.

Eğitim İş, bir yıl önce 156 olan üyelik sayısını bir yılda 186 yeni üye ile 342'ye çıkardı.

Eğitim İş Sendikası Serik Temsilciliği Başkanı Şafak Erdoğan, 18 Mayıs'ta imzalanan eğitim sendikaları anlaşmasını değerlendirdi. Erdoğan, Serik'de Eğitim İş Sendikası üyeliğini neredeyse %120 oranında artırarak iki katından daha fazla artış sağladıklarını belirtti.

Erdoğan, Atatürk İlkeleri ve Devrimlerinin onların yol göstericisi olduğunu vurguladı ve hem emekleri hem de Cumhuriyet bilinçlerine karşı durmaksızın direneceklerini söyledi.

"Eğitim Çalışanları Eğitim İş'te Bir Araya Geliyor"

"Serik İlçesinde eğitim ve bilim alanında çalışan kamu çalışanları için Sendikalar Mutabakat Metni, 18 Mayıs Perşembe günü imzalandı. Eğitim İş Sendikası, son bir yıl içinde %119.2 büyüme sağlayarak üye sayısını iki katından fazla artırdı. Serik'te 3. en büyük sendika olarak, yetkili sendika olma umudumuz daha da artmıştır. Bu dönemde, yoksulluk ve açlık sınırına sürüklenen eğitim çalışanları, Eğitim İş Sendikamız çatısı altında birleşmiş ve birleşmeye devam etmektedir.

Üye olup bize güç katan, okul temsilcileri ve gönüllü arkadaşlarımıza, Serik Yönetim Kuruluna ve Antalya Şube Yönetimine katkıları ve destekleri için teşekkür ederiz."

"Eğitim Çalışanlarının Satın Alma Gücü Azalmıştır"

"Milli bayramlarda Atatürk'ün adını anmakta tereddüt eden sarı sendika, ne yazık ki emek ve hak savunuculuğunda gerekeni yerine getirememiştir. Kamu çalışanları gibi eğitim çalışanlarının satın alma gücü de belirgin bir şekilde azalmıştır. Seçim ekonomisinden bile faydalanamayan tek kesim kamu çalışanlarıdır. Kamu işçisi statüsünde çalışan arkadaşlarımızın; öğretmen ve idarecilerden daha fazla maaş alması, bu durumun bir göstergesidir. Bu, hükümetimizin eğitime ve eğitim çalışanlarına verdiği veya vermediği önemi göstermektedir.