Eğitim-Bir-Sen'e, Memur-Sen'e ve Türk Eğitim Sen'e İşçi Zammı Tepkisi: İstifalar Tekrar hızlandı!

En son uzman öğretmenlik sınavı sürecinde hızlı istifalar yaşayan Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen'e işçi maaşına yapılan zam tepkisi geldi. siz ne işe yararsınız diye düşünen öğretmen ve memurlar istifa ediyor...

Eğitim-Bir-Sen'e, Memur-Sen'e ve Türk Eğitim Sen'e İşçi Zammı Tepkisi: İstifalar Tekrar hızlandı!

Eğitim-Bir-Sen'e ve Memur-Sen'e İşçi Zammı Tepkisi: İstifalar Tekrar hızlandı!

Bugün neden istifa ettiğini açıklayan bir öğretmenin yorumunu sizler için derledik: (Sizde iletişim formu aracılığıyla bu tarz haberleri bizlere gönderebilirsiniz.)

İşte sendikadan istifa eden öğretmenin o yorumu:

Biri lisans olmak üzere 2 üniversite mezunuyum aynı zamanda tezli yüksek lisans öğrencisiyim. Kpss ile atandım (Belediye sözleşmelileri gibi ya da torpilli taşerondan kadroya geçenler gibi değil).

Dün kamu işçilerine yapılan tekliften sonra iyice ümidimi yitirdim bunlardan ve bugün itibariyle sendika üyeliğinden istifa ettim.3 aylık 900 tl alacağıma şerefimle yaşarım hem eleştirip hem de sendikada kaldıkça hala 3.5 lara devam ederiz.

Biliyoruz hükümet bizleri sevmiyor. Bu sendikaları destekledikçe o sendikalar üye kaybı yaşamadığından umurlarında olmayacağız.

Bir de gelen mesaj : Değerli Üyemiz; Ekonomik gerçekler karşısında eriyen memur maaşlarının telafisi için bir kez daha gündem oluşturuyoruz. Hükümetin, memur ve emeklimize seyyanen ek zam yapılacağını Bayram öncesinde duyurmasını istiyoruz. EK ZAM talebimizi, bu akşam (18.04.2023) saat 20.30'da Genel Başkanımız Sn. Talip GEYLAN'ın atacağı ilk tweet ile bir kez daha dile getireceğiz. Twitter'da yapılacak olan etiket çalışmasına vereceğiniz destek sesimizin daha fazla duyulmasını sağlayacaktır. TES Genel Merkezi