Diyanet İşleri Başkanlığı'na 60 Öğretmen Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'na öğretmen alımı için başvuru işlemlerinde son saatlere girildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'na 60 Öğretmen Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'na 60 Öğretmen Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 60 öğretmen alımı için 2 Aralık 2019 tarihinde başlayan başvuru işlemlerinde sona gelindi. Başvurular 17 Aralık'ta sona erecek. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 60 öğretmen alımı yapılacağına dair duyuru geçtiğimiz haftalarda yayımlanmış, ilgili duyuruda, "Başkanlığımız taşra teşkilatında münhal bulunan; aşağıda sınıfı, unvanı, öğrenim durumu ve adedi belirtilen kadrolara 2018 ve 2019 yılı KPSS puan sırası esas alınarak tabloda belirtilen boş kadro sayısının 3 (üç) katı çağrılacak adaylar için yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre açıktan Öğretmen (PDR) alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verilmişti. "- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği" mezunlarından 60 öğretmen alımı için başvurular, https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresindeki başvuru formunun doldurulmasının ardından talep edilen belgelerle il ya da ilçe müdürlüklerine mesai saatleri içerisinde şahsen başvuru şeklinde gerçekleşecek.

 Başvuru yapacak adayların genel şartların yanı sıra KPSS'den en az 70 puan şartını yerine getirmesi gerekiyor. Detaylı bilgilendirmeye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sayfasından erişim sağlanabilecek.